Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkovaná pruhovaná stylová taška se šňůrkou na zavazování, k nošení přes rameno nebo jako batoh

16. 9. 2023
Krásný den všem!
 
tašky, baťůžky, sáčky, pytle, kabelky i síťovky - to je moje oblíbené téma na háčkování a také na dárek nejen pro mé kamarádky a přátele, rodinu, ale jak vždycky říkám - potěší v podstatě každého, komu chcete udělat radost nějakým háčkovaným dárkem.
 
Dnes jsem pro vás připravila velice snadný návod na jednoduchou tašku - takový baťůžek nebo sáček - s popruhem na zavazování.  
 
img_0012.jpeg
 
Taška má jednoduchou konstrukci a můžete si ji uháčkovat větší nebo menší, širší nebo užší - dle vašich potřeb a vkusu. Taška je snadno přizpůsobí, je jednoduchá, stylová, pohodlná a praktická a její tvar umožňuje pojmout mnoho věcí, hodí se na věci na školy nebo na cvičení, a je super i na nakupování.
Je dostatečně velká, aby se do ní vešlo vše, co potřebujete, a lze ji také složit pro snadné skladování a cestování.
 
Vybrala jsem velice příjemnou přízi Gardenya Cake od Vlniky, která má krásné barevné melírované přechody tón v tónu.
img_0015.jpeg
 
Taška je háčkovaná dlouhými sloupky a zvládnou ji i začátečníci, je háčkovaná od spodu nahoru, nejprve jako kruh, který postupně změníme na čtverec a potom vytvaruje do 4stranné tašky.  
 
Tento návod je určený pro začátečníky. Nejsou potřebné speciální znalosti háčkování, vše je vysvětleno a podrobně ukázáno ve videonávodu.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k návodu, jste tady pro vás. Neváhejte se na mě obrátit.

MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU - PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince nebo YouTube Komunitě!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOKU nebo navštivte naší YouTube Komunitu. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. TĚŠÍM SE NA VÁS!

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

 

 

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

 

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

 
pin-it-for-later-logo-1.jpeg
gardenya-cake-rugsak-pin-cz.jpg
 
 

Tato háčkovaná taška - batoh - je stylová a jednoduchá. Může být báječným doplňkem do vašeho outfitu a také krásným dárkem pro vaše blízké, kteří jistě praktickou tašku ocení.

INSTRUKCE
Uháčkovat tuto tašku je snadné a pohodové a rychlé - háčkování dlouhými sloupky je jednoduché a odpočinkové. Můžwte si pohrát se střídáním barev nebo háčkovat z duhového klubka nebo uháčkovat tašku jednobarevnou. Věřím, že návod vás bude bavit, tak jako mě! 
 
img_0032.jpeg
 
Návod je háčkovaný z příze: Gardenya Cake od společnosti Vlnika
Gardenya Cake: 250g / 350m / 60% bavlna a 40% polyester
 
Stužková příze v návinu "cake". V nabídce jsou různé zajímavé a pestré kombinace barev, které se mění v postupném melíru. Příze je příjemná na dotek a velice dobře se s ní pracuje. 
 
Spotřeba: 1 klubko
 
 
00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg


Dále budete potřebovat jehlu za zašití volných konců a nůžky. 
Pro začátečníky doporučuji označovače.

Háček: 4.0 mm
Obtížnost: level 1 - háčkování pro začátečníky
 
img_0028.jpeg
 

Zkratky použité v návodu:
PO = Pevné oko
DS = Dlouhý sloupek

ŘO = Řetízkové oko
Ř = Řada
M = mezera
RM = řetízková mezera

SH = Sháčkovat
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

img_0024.jpeg

POZNÁMKY K NÁVODU
1) při háčkování v kruhových řadách slouží 3řo na začátku jako náhrada za 1ds. 
2) každou řadu zakončíme pevným okem do 3. řo na začátku řady
3) Projekt je háčkovaný dlouhými sloupky a tašku si můžete snadno uháčkovat větší, širší nebo menší, nižší. Můžete si zvolit jakékoliv barvy nebo háčkovat jednobarevně. 
4) taška je háčkovaná od spodu nahoru jako jeden kus.

5) Velikost: 
Výška: 35 cm / 13.5 inch
Šířka strany: 17 cm / 6.6 inch

img_0002.jpeg

 

PSANÝ NÁVOD

Začneme magickým kroužkem

R1: 3řo (ds), 11 ds (12 ds)

R2: 3řo (ds), 1ds do stejného sl, 2ds do každého sl (24 ds)

R3: 3řo (ds), 2ds do nasl sl, *1ds do nasl sl, 2ds do nasl sl* opakuj od * do * až do konce řady, řadu uzavřeme pevným okem do 3. řo ze začátku řady (36 ds)

 

R4: 3řo (ds), 1ds do nasl sl, 2ds do nasl sl, 1ds do nasl 2sl, (1ds, 3řo, 1ds) do nasl sl, 1ds do nasl 2sl, 2ds do nasl sl
*1ds do nasl 2sl, 2ds do nasl sl, 1ds do nasl 2sl, (1ds, 3řo, 1ds) do nasl sl, 1ds do nasl 2sl, 2ds do nasl sl* opakuj od * do * až do konce řady, řadu uzavřeme pevným okem do 3. řo ze začátku řady. (48 ds)

 

R5: 3řo (ds), *1ds do každého sl až k rohové mezeře 3řo řm, (2ds, 3řo, 2ds) do 3řo řm* opakuj od * do * až k poslední rohové mezeře 3řo řm, řadu zakončíme 1ds do každého sl až do konce řady, řadu uzavřeme pevným okem do 3. řo ze začátku řady. (64 ds)

 

R6 - R9: Opakuj řadu R5

R9: 128 ds

Pokud chcete mít tašku větší / širší, uháčkujte více řad.

img_0022.jpeg

 

R10: 2řo (ds), sh3ds, 1ds do nasl 13 sl až k rohové mezeře 3řo řm, (2ds, 3řo, 2ds) do 3řo řm, 1ds do nasl 13 sl, sh3ds

*sh3ds, 1ds do nasl 13 sl až k rohové mezeře 3řo řm, (2ds, 3řo, 2ds) do 3řo řm, 1ds do nasl 13 sl, sh3ds*

opakuj od * do * až do konce řady, řadu uzavřeme pevným okem do sh3ds na začátku řady

 

Opakuj háčkování řady R10 až do doby, kdy budete spokojené s výškou tašky.

Háčkovala jsem 23 řad.

 

Na závěr si uháčkujte šňůru a protáhněte ji poslední řadou mezerami v rohu. Poté udělejte uzel s konců šňůry na vnější straně tašky a je hotovo.

Zašijeme všechny volné konce a otočíme tašku na správnou lícovou stranu.

img_0019.jpeg

Báječná melírovaná taška je hotová! Doufám, že vám zpříjemní vaše cesty i nákupy! 

 

A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentářVelice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování tašky povedlo! 

Pokud rádi háčkujete doplňky do bytu jako já a rádi si vyhrajete se vzorečkem, mám pro vás i další zajímavé návody:

 

Zalíbit by se vám mohly i další zajímavé háčkované návody z kapitoly na mém blogu. Klikněte na vybraný vzor a dostanete se na stránku s návodem nebo se mrkněte na Playlist na mém Youtube kanále:

Háčkované radost, dekorace do domu a bytu, sváteční háčkování

Vyzkoušejte i ty populární háčkované kabelky! Stačí kliknout na obrázek, návody jsou zdarma a vždy doplněné videonávodem. 

 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥