Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkovaná rustikální síťovka s dřevěnými uchy a motivem srdce

27. 8. 2023
Krásný den všem!
 
moc ráda háčkuji tašky, kabelky a síťovky - jsou takovým oblíbeným dárkem nejen pro mé kamarádky, rodinu, ale potěší v podstatě každého, komu chcete udělat radost nějakým háčkovaným dárkem.
 
 
Dnes jsem pro vás připravila návod na rustikální síťovku s dřevěnými uchy a s motivem srdíčka na přední straně. 
 
Rustikální síťovku si věřím velice oblíbíte. Háčkované síťované tašky jsou nejen krásné a praktické, protože síťovaný vzor umožňuje, že se natáhnou a pojmout mnoho věcí během nakupování.
 
Tato síťovka je jednoduchá, velmi stylová a pohodlná. Tato taška je skvělá na výlety na farmářský trh, do knihovny nebo na letní dny na pláži, na cvičební úbor nebo pomůcky. Je dostatečně velká, aby se do ní vešlo vše, co potřebujete, a lze ji také složit pro snadné skladování a cestování.
 
img_8912.jpeg
Vybrala jsem velice zajímavou přízi Gina Viskose Ice Yarns od Vlniky, která má efektní struktura vlákna složeného z viskosy a akrylu, přičemž vlákno má 2 části, jednu nit, která je lesklá, světlá, tenká a přitom velmi pevná a druhá nit je světle béžová a její tloušťka se mění, takže i následně struktura háčkované síťovky má zajímavý 3D efekt na háčkovaném vzoru.
img_8900.jpeg
 
Síťovka je háčkovaná kostičkovým vzorem, který dobře umožňuje tvoření jakýchkoliv filetových vzorů. Na síťovky často háčkuji srdíčka, kytičky, diamantový vzor nebo i jména. Tentokrát jsem tedy zvolila srdíčko.
 
Taška je háčkovaná od shora dolů, začínám obháčkováním dřevených kruhů, uháčkuji 2 stejné části, které sháčkuji v rozích a potom už jen snadno opakujete kostičkový vzor až do doby, kdy budete spokojené s délkou síťovky. 
 
Tento návod je určený pro začátečníky. Nejsou potřebné speciální znalosti háčkování, vše je vysvětleno a podrobně ukázáno ve videonávodu.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k návodu, jste tady pro vás. Neváhejte se na mě obrátit.

MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU - PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince nebo YouTube Komunitě!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOKU nebo navštivte naší YouTube Komunitu. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. TĚŠÍM SE NA VÁS!

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

 

 

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

 

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

 
pin-it-for-later-logo-1.jpeg
gina-viscose-market-bag_pin-cz.jpg
 
 

Tato háčkovaná síťovaná rustikální taška s dřevěnými uchy může být báječným doplňkem do vašeho outfitu a také krásným dárkem pro vaše blízké, kteří jistě stylovou síťovku ocení.

INSTRUKCE
Uháčkovat tuto síťovku je zábavné a bude příjemně překvapené, že i rychlé - háčkování filetovým vzorem s velkými mezerami hezky přibývá.
Používám na začátku krátké sloupky a potom jen dlouhé sloupky a řetízková oka, háčkuji nejprve 2 díly tašky, které sháčkuji v rozích a následně háčkuji v uzavřených řadách. Věřím, že návod vás bude bavit, tak jako mě! 
 
Návod je háčkovaný z příze: Gina Viscose od společnosti Vlnika
Gina Viscose: 50g / 150m / 65% akryl a 35% viskosa   
 
img_8920.jpeg
 
Spotřeba: 2,5 klubka
2 dřevěné kruhy
 
 
00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg


Dále budete potřebovat jehlu za zašití volných konců a nůžky.

Háček: 3.0 mm
Obtížnost: level 1 - háčkování pro začátečníky
 
 

Zkratky použité v návodu:
PO = Pevné oko
KS = Krátký sloupek

DS = Dlouhý sloupek
ŘO = Řetízkové oko
Ř = Řada
M = mezera
RM = řetízková mezera

SH = Sháčkovat
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

img_8898.jpeg

POZNÁMKY K NÁVODU
1) při háčkování v kruhových řadách slouží 3řo na začátku jako náhrada za 1ds. 
2) každou řadu zakončíme pevným okem do 3. řo na začátku řady
3) Projekt je háčkovaný filetovým vzorem s tvarem srdce - můžete si zvolit jakýkoliv jiný symbol na přední stranu
4) síťovka je háčkovaná od shora dolů, nejprve háčkujeme 2 stejné části, háčkujeme po řadách a potom spojíme obě části v rozích a háčkujeme v jednom kuse

5) Velikost: 46 cm / 18 inch x 34 cm / 13.5 inch 

img_8909.jpeg

PSANÝ NÁVOD

R1: obháčkujeme dřevěný kruh krátkými sloupky, celkem 70 ks kolem dřevěného kruhu (necelá polovina kruhu), práci otočíme.

R2: 1řo, po do přední nitky každého krátkého sloupku, 70 po, práci otočíme.

R3: 1řo (1ks), 1ks do každého ks z řady R1, háčkujeme do přední nitky, práci otočíme (71 ks)

R4: 3řo, 1ds do 1. sl v řadě, *1ds do násl sl, 2ds do násl sl* opakujeme od * do * až do konce řady (106 ds), práci otočíme

R5: 3řo, 1ds do 1. sl v řadě, *2řo, přes 2sl, 1ds do násl sl* opakujeme od * do * až do konce řady, 35 okének/řetízkových mezer, práci otočíme

R6: 3řo, 1ds do 1. sl v řadě, *2řo, 1ds do nasl ds* opakujeme od * do * až do konce řady, 35 okének/řetízkových mezer, práci otočíme

R7 – R9: Opakujeme řadu R6

Postup zopakujeme a uháčkujeme 2. část kabelky.

img_8902.jpeg

 

Spojíme obě části kabelky k sobě a dále již budeme háčkovat v uzavřených kruhových řadách.

Pokračujeme v háčkování přízí z první části, přízi na druhém díle můžete ustřihnout a volný konec zašijeme.

R10: po do prvního ds na 2. díle kabelky, 3řo (1ds), *2řo, 1ds do nasl ds* opakujeme od * do * až do konce řady, háčkujeme na 2. díle kabelky, dále pokračujeme háčkováním na 1. díle kabelky, 2řo, 1ds do 1. ds v řadě, 2řo, *1ds do násl sl, 2řo* opakujeme až do konce řady, řadu zakončíme po do 3. řo na začátku řady.

 

R11: 3řo (1ds), 2řo, *1ds do násl sl, 2řo* opakujeme až do konce řady, řadu zakončíme po do 3. řo na začátku řady.

R12 – R14: opakujeme řadu R11.

Celkem 10 řad s okénky.

img_8922.jpeg

Od řady R15 – R36 háčkujeme filetový vzor srdíčka (22 řad)

R37 – R46: 3řo (1ds), 2řo, *1ds do násl sl, 2řo* opakujeme až do konce řady, řadu zakončíme po do 3. řo na začátku řady.

R47: označovač umístíme do poloviny řady (strana tašky), háčkujeme až k označovači,

1ds do místa, kde je označovač, práci máme přeloženou na polovinu,

Po do již uháčkovaných řetízkových ok a po do ds na uháčkované první polovině řady, 1ds do nasl ds v řadě, tímto způsobem až do konce řady.

Zašijeme všechny volné konce a otočíme síťovku na správnou lícovou stranu.

Síťovka je hotová! Doufám, že vám zpříjemní cestování i nákupy! 

img_8934.jpeg

A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentářVelice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování koberečku povedlo! 

Pokud rádi háčkujete doplňku do bytu jako já a rádi si vyhrajete se vzorečkem, mám pro vás i další zajímavé návody:

 

Zalíbit by se vám mohly i další zajímavé háčkované návody z kapitoly na mém blogu. Klikněte na vybraný vzor a dostanete se na stránku s návodem nebo se mrkněte na Playlist na mém Youtube kanále:

Háčkované radost, dekorace do domu a bytu, sváteční háčkování

Vyzkoušejte i ty populární háčkované kabelky! Stačí kliknout na obrázek, návody jsou zdarma a vždy doplněné videonávodem. 

 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥