Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkovaný Alpaka Granny raglan kardigan kabátek

23. 9. 2023

Krásný den a ahoj všem!

Dnes bych vám ráda ukázala háčkovaný úžasně barevný raglan granny kardigan kabátek.

Už delší dobu jsem chtěla připravit návod na háčkovaný kardigan, takový, který by se dal nosit v průběhu celého roku, takový, který by si mohl uháčkovat opravdu každý a v každé velikosti. 

Myslím, že háčkovaný raglan kardigan s jednoduchým granny vzorem je opravdu super háčkovaný „celoroční“ kardigan pro všechny a přesně ten, který zvládnou i začátečníci!

Tento raglan kardigan lze velice dobře přizpůsobit jakékoliv velikost, vašim přesným rozměrům rovnou při háčkování! I začátečník to může zkusit! Nezní to úžasně?

img_0255.jpeg

V mém video tutoriálu vás provedu každým krokem háčkování, abyste si uzpůsobili každou jeho část podle sebe a uháčkovali si tak skvělý raglan kardigan, který vám dokonale padne.

Ať už dáváte přednost oversized stylu, jako je tento kabátek nebo máte svetr na tělo, ve zkrácené délce nebo v maxi dlouhé délce, podle tohoto video návodu si VÁŠ dokonalý háčkovaný raglan kardigan snadno vytvoříte.

Tento kardigan má raglan tvar s obdélníkovým sedlem, což znamená, že průramky jsou zabudovány do sedla a to velice jednoduchý způsobem.

Jakmile se do háčkování sedla pustíte, budete moci během chvilky a bez velkého počítání uháčkovat horní část kardiganu a potom už to půjde úplně samo.

img_0146.jpeg

Navrhla jsem tento oversized háčkovaný raglan kardigan z úžasné příze Alpaka De Luxe od Vlniky a úplně jsem se do něj zamilovala. Tato příze má zajímavé barevné přechody, které mě nadchly a myslím, že právě ty barvy dodaly výslednému výrobku nový šmrnc a styl!

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

 

 

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

 

Nastavte si odběr videí právě zde: 

subscribe-bell-icon.jpeg

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování tohoto baječného kardiganu? Určitě se návod bude ještě v budoucnu hodit. Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do práce později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

alpaka-granny-raglan-cardigan-pin-cz.jpg

 

 

Pokud rádi háčkujete Granny vzor, mám pro vás ještě odkaz na tyto oblíbené návody:

Háčkovaný kardigan z granny čtverce:

 

Háčkované pončo s granny vzorem

Háčkovaná střapatá granny vestička s kapucí a kapsičkami 

 

 

HÁČKOVANÝ APLAKA RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEK

Tento návod je určený pro začátečníky. Potřebné jsou jen základní znalosti háčkování, vše je vysvětleno v podrobném návodu níže a podrobně ukázáno ve videonávodu.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k návodu, jste tady pro vás. Neváhejte se na mě obrátit.

 

MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU - PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince nebo YouTube Komunitě!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOKU nebo navštivte naší YouTube Komunitu. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. TĚŠÍM SE NA VÁS!

img_0251.jpeg

 

INSTRUKCE A DOPORUČENÍ K NÁVODU NA HÁČKOVANÝ APLAKA RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEK

Tento RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEK je velmi zábavný a háčkování poměrně rychlé.

V návodu používám jen základní sloupky – krátké a dlouhé sloupky a řetízková oka.

Zapamatujete si pouze 2 řady, které opakujeme a je to! Kardigan je háčkovaný od sedla, od shora dolů, po řadách a rychle narůstá.

Pokud chcete upravit velikost, jen změníte počet řad a počet sloupků v řadě.

img_0133.jpeg

HÁČKOVANÝ APLAKA RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEKMATERIÁL

Co budeme k uháčkování tohoto RAGLAN Granny kardiganu potřebovat?

00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg

 

Kardigan je háčkovaný přízemi: 

KARDIGAN: ALPAKA DE LUXE / Sale Luxury Premium 70880
100g / 320m / 20% alpaca, 50% vlna, 30% akryl
https://www.vlnika.cz/z22150-prize-sale-luxury-premium
1 kardigan / M/L oversize / 4 klubíčka
Příze je příjemná, hezky se s ní pracuje, má výrazné barvy a zajímavé barevné přechody. Příze má jemný chloupek.  
img_0145.jpeg

 

Na olemy jsem zvolila přízi: Angora Merino
100g / 550m / 80% akryl, 20% merino vlna  
https://www.vlnika.cz/z22398-prize-papatya-angora-merino
 

Velmi jemná příze s příměsí merino vlny dostupná v krásných pastelových barvách. Příze s delším vlasem je vhodná pro pletení a háčkování vzdušných modelů jako jsou svetry, šátky, cardigany, ......
Spotřeba na větší šátek jsou 2 klubíčka.

 
Spotřeba asi tak 3/4 klubíčka
 
img_0200.jpeg
 

Háček: 5.5 a 4.5 
Jehlu na sešívání 
Označovače na označení 4 raglanových rohů
Nůžky


Obtížnost: level 1 - snadné háčkování pro začátečníky 

 

Zkratky použité v návodu:
PO = Pevné oko
DS = Dlouhý sloupek
KS = Krátký sloupek

ŘO = Řetízkové oko
R = Řada
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit
ZN = Zadní nit
SH2KS = Sháčkované 2 krátké sloupky
 
Speciální technika: háčkování za zadní nit
img_0247.jpeg
 
HÁČKOVANÝ APLAKA RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEK
POZNÁMKY K NÁVODU

1) Háčkovaný Raglan KARDIGAN – velikost – je háčkovaný na dámskou velikost M jako oversized a dobře tedy padne i na velikost L. Kardigan má klasický střih, pod který nosíte tričko nebo topík.

2) Kardigan je háčkovaný jako jednoduchý klasický kardigan v maxi délce na celoroční nošení, nadčasový kousek do šatníku. Je háčkovaný od shora dolů a můžete v průběhu háčkování zkoušet, jak vám padne a podle toho upravovat velikost.

3) V návodu jsou použity krátké a dlouhé sloupky. Dlouhé sloupky tvoří velice jednoduchý granny vzor a pokud se pouštíte do svého prvního raglan kardiganu, tak tento vzorem vám bude určitě vyhovovat.

4) V návodu níže jsem zvolila oversized střih, ale pokud byste chtěli klasický styl, můžete jednoduše uháčkovat menší velikost! A délku kardiganu si můžete snadno upravit tím, že budete  háčkovat více řad v „těle“ kardiganu. Kabátek jsem uháčkovala dvěma přízemi - jednou samovzorovací a potom druhou jen na černé olemy, ale můžete udělat libovolně barevnou.

5) 1řo na začátku řady neslouží jako náhrada za sloupek, první sloupek háčkujeme vždy do prvního sloupku z předchozí řady. 3řo na začátku řady slouží jako náhrada za dlouhý sloupek.

6) Kardigan je háčkovaný po řadách, přičemž plynule rozšiřujeme ve véčkovém výstřihu. Rukávy jsou háčkovány v uzavřených řadách, tj. řada je spojena po doháčkování řady pevným okem.

7) Počet uvedený v závorce v návodu je počet sloupků v řadě [ ] po uháčkování celé řady. Pokud není počet uveden, je stejný jako v předchozí řadě.

img_0252.jpeg

 

Jak uháčkovat tento raglánový KARDIGAN KABÁTEK 
Tento KABÁTEK je háčkován shora dolů v raglánovém stylu s obdélníkovým sedlem.

Mám moc ráda tento styl a konstrukci, velikost je potom super snadno upravitelná!

Jedna z mých oblíbených věcí na háčkovaných svetrech shora dolů je, že si je můžete vyzkoušet a upravit velikost při háčkování podle svého stylu.

Pokud například zjistíte, že oblast podpaží je po dokončení sedla trochu těsná, můžete před rozdělením na rukávy a tělo svetru jednoduše přidat ještě několik uzavřených řad sedla bez přidávání.

A pokud byste chtěli délku svetru zkrátit/prodloužit, můžete jednoduše ubrat/přidat řady, dokud nebudete s délkou spokojeni! To samé platí i o rukávech.

Tento typ raglánové konstrukce je velmi vhodný i pro začátečníky, kteří si zkouší jen jednoduché sloupky

img_0134.jpeg

HÁČKOVANÝ APLAKA RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEK – OLEMY A ŽEBROVÁNÍ

Poznámky k žebrovanému olemu

Jakmile je kardigan dokončen a jste spokojené s délkou, posledním krokem je olem ve spodní části – žebrovaný vzor. Tento je háčkovaný přímo na poslední řadu, můžete pokračovat v háčkování stejnou přízí nebo zvolit jinou barvu.

Podrobný popis je v psaném návodu níže a ukázky ve video návodu. Ráda tento způsob zakončení olemem s žebrováním používám i na mých jiných modelech a na čepicích, takže jste pravděpodobně již viděli v mých předchozích video návodech.

img_0230.jpeg

 

HÁČKOVANÝ APLAKA RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEK - KONSTRUKCE

Kardigan má tyto části:

SEDLO – začněte se zakládacím řetízkem tak abyste měli příjemný výstřih kolem krku, poté háčkujeme v řadách a postupně rozšiřujeme výstřih na předních dílech do véčka. Po uháčkování řady otočte práci. Sedlo se rozšiřuje ve 4 rozích, po každém přidávání se díly (zadní díl a rukávy) rozšíří o jednu skupinku granny vzorku.

TĚLO KARDIGANU – rozdělíme sedlo, abychom vytvořili průramky a potom už budeme jednoduše háčkovat po řadách směrem dolů bez rozšiřování. Stejný vzor, jaký jsme použili pro sedlo.

Každá řada SEDLA A TĚLA svetru začíná a končí na jednom z předních dílů. Přední díly se také rozšiřují, ale pozvolněji a tvoří příjemný véčkový výstřih.

RUKÁVY – navážeme přízi v podpaží na každé straně těla kardiganu a rukávy opět háčkujeme stejným vzorem v kruhových řadách, háčkujeme bez ujímání až k zápěstí. 

Pro úpravu délky těla svetru nebo rukávů jednoduše opakujte poslední řady, dokud nebudete s délkou spokojeni.

OLEM S ŽEBROVANÝM VZOREM – kardigan jsem ozdobila žebrovaným okrajem na spodní části a také na kolem předních dílů a výstřihu.

img_0148.jpeg

HÁČKOVANÝ APLAKA RAGLAN GRANNY KARDIGAN KABÁTEK

PSANÝ NÁVOD

SEDLO

Háček 5.0 mm

3řo na začátku řady slouží jako náhrada za ds
Háčkujeme po řadách. Práci otáčíme po dokončení řady.

Začínáme základním řetízkem, potom budeme háčkovat sedlo – rozdělíme si práci na 5 částí a 4 rohy.

Základní řetízek 95 řo

R1: 1řo, 1ks do každého řo, otoč (95 sl)

Řetízek s 95 sloupky rozdělíme na 5 částí tak, že umístíme označovače na sloupek: 3, 29, 67 a 93.

2 sloupky = přední panel
rohový sloupek
25 sloupků na rukáv = 6 skupinek granny vzorku (1+ 4x6)

rohový sloupek
37 sloupků na zadní panel = 9 skupinek granny vzorku (1 + 4x9)
rohový sloupek
25 sloupků na rukáv = 6 skupinek granny vzorku (1+ 4x6)

rohový sloupek
2 sloupky = přední panel

img_0236.jpeg

R2: 3řo, 3ds do prvního sl, 1řo, přes 1sl,
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do nasl sl, 1řo, přes 1sl (1ds do nasl 3sl, 1řo, přes 1sl) opakuj 6x,
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do nasl sl, 1řo, přes 1sl (1ds do nasl 3sl, 1řo, přes 1sl) opakuj 9x,
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do nasl sl, 1řo, přes 1sl (1ds do nasl 3sl, 1řo, přes 1sl) opakuj 6x,
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do nasl sl, 1řo, přes 1sl, 4ds do posl sl, otoč

R3: 3řo, 3ds mezi první a druhý sl z předchozí řady, 1řo, 3ds do nasl 1řo řm, 1řo,
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 7x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 10x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 7x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) do nasl 1řo řm, 4ds mezi poslední a předposlední sl z předchozí řady, otoč  

R4: bez přidávání granny skupinky na předním díle
3řo, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 2x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 8x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 11x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 8x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 2x, 1ds do posl sl, otoč 

R5: 3řo, 3ds mezi první a druhý sl z předchozí řady, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 2x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 9x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 12x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 9x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 2x, 4ds mezi poslední a předposlední sl z předchozí řady, otoč  

R6: 3řo, 3ds mezi první a druhý sl z předchozí řady, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 3x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 10x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 13x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 10x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 3x, 4ds mezi poslední a předposlední sl z předchozí řady, otoč  

R7: bez přidávání granny skupinky na předním díle  
3řo, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 4x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 11x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 14x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 11x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 4x, 1ds do posl sl, otoč 

img_0249.jpeg

R8: 3řo, 3ds mezi první a druhý sl z předchozí řady, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 4x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 12x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 15x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 12x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 4x, 4ds mezi poslední a předposlední sl z předchozí řady, otoč  

R9: 3řo, 3ds mezi první a druhý sl z předchozí řady, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 5x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 13x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 16x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 13x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 5x, 4ds mezi poslední a předposlední sl z předchozí řady, otoč  

R10: bez přidávání granny skupinky na předním díle  
3řo, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 6x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 14x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 17x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 14x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 6x, 1ds do posl sl, otoč 

R11: 3řo, 3ds mezi první a druhý sl z předchozí řady, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 7x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 15x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 18x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 15x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 7x, 4ds mezi poslední a předposlední sl z předchozí řady, otoč  

R12: 3řo, 3ds mezi první a druhý sl z předchozí řady, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 8x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 16x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 19x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 16x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 8x, 4ds mezi poslední a předposlední sl z předchozí řady, otoč  

R13: bez přidávání granny skupinky na předním díle  
3řo, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 8x
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 17x, 

roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 20x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 17x, 
roh: (1ds, 1řo, 1ds) do rohové 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 9x, 1ds do posl sl, otoč 

img_0147.jpeg

 

TĚLO KARDIGANU

R14: 3řo, (2ds do 1řo řm, 1řo), (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 8x, přeskoč rohový sl, přeskoč 17 granny skupinek (rukáv), přeskoč rohový sl, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 21x, přeskoč rohový sl, přeskoč 17 granny skupinek (rukáv), přeskoč rohový sl, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 9x, 1ds do posl sl, otoč

R15: 3řo, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 9x, 3ds mezi přeskočené rohy do řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opaku 21x, 3ds mezi přeskočené rohy do řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj 9x, 1ds do posl sl, otoč

R16: 3řo, 3ds, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj až do konce řady, 4ds do posl sl

R17: 3řo, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj až do konce řady, 1ds do posl sl

Opakuj řady R16 a R17 až do doby, kdy budete spokojené s délkou vašeho kardiganu.

 

RUKÁV

Navážeme přízi v místě průramků 

Háček 5.0 mm

R1: 1řo, 1 po do „V“ rohového sl, po do násl "V" rohového sl, po do 1řo řm, 3řo, 2ds do 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj až do konce řady, po do 3. řo od začátku řady a řadu uzavřeme, otoč 

R2: 3řo, 2ds do 1řo řm, 1řo, (3ds do nasl 1řo řm, 1řo) opakuj až do konce řady, po do 3. řo od začátku řady a řadu uzavřeme, otoč 

Opakuj řadu R2 až do doby, kdy budete spokojené s délkou rukávu.

Opakuj instrukce a uháčkuj rukáv na opačné straně.

Přízi ustřihneme a zašijeme volné konce.

V mém návodu jsem háčkovala 34 řad.

img_0140.jpeg

 

OLEMY – ŽEBROVANÝ VZOR

SPODNÍ OLEM

Poznámka: Olem s žebrovaným vzorem je háčkovaný v pravém úhlu na tělo svetru. Je háčkovaný na poslední řadu KARDIGANU.

Můžete pokračovat stejnou přízí nebo změnit barvu.

V mém vzoru jsem zvolila černou barvu. Uháčkovala jsem jednu řadu krátkých sloupků za poslední řadou kardiganu a potom jsem háčkovala žebrování.

Angora Merino 

Háček 4.5 mm

R1: 1řo, 1ks do každého sl až do konce řady, řadu uzavřeme po do 1.sl 

Žebrovaný vzor:

R1 (řada kolmá na řadu R1 s ujímáním): 10řo, 1řo, 1ks do 2. řo od háčku a 1ks do každého řo až do konce řady, kde se napojíme na řadu R1 (10ks), po do nasl sl v řadě R1 a spojíme uháčkovanou část s žebrovaným vzorem ke kardiganu

R2: po do nasl sl v řadě R1, 1řo, otoč. Přeskoč 1řo a 2 po, 1ks ZN do nasl 10 sl až do konce řady (10 ks), otoč.

R3: 1řo, 1ks ZN do nasl 10 sl (10 ks), po a opět spojíme s kardiganem.

Opakuj řady R2 a R3 kolem dokola, podél řady R1, každá řada žebrování se spojí s jedním sloupkem v řadě R1.

Přízi ustřihneme a zašijeme volné konce.

img_0205.jpeg

HURÁ! BÁJEČNÝ NÁDHERNĚ VYBARVENÝ A TROCHU EXTRAVAGANTNÍ KARDIGAN JE HOTOVÝ A PŘIPRAVENÝ NA PODZIM-JARO!

 
A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentář: Velice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování povedlo! 

Zajímají vás další návody ZDARMA? Co třeba návody na další šálky, šálky, pelírky? Podívejte se třeba na tyto oblíbené:

ZAJÍMAJÍ VÁS DALŠÍ PODOBNÉ NÁVODY NA HÁČKOVANÉ VĚCI PRO DĚTI?
Kdo mě zná, ví, že ráda háčkuji nejen pro dospělé, ale i pro děti - vyzkoušejte i tyto návody a doplňte jarní šatník zajímavými kousky:

 

Hledáte více nápadů? Co si uháčkovat třeba košíčky na hračky nebo různé drobnosti? V mé kolekci háčkovaných návodů naleznete tyto návody zdarma a doplněné video návody:

 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších video návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥