Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkovaný letní Bucket klobouček Lollipop s filetovým vzorem

19. 5. 2023

Krásný slunečný den moje milé šikovné kamarádky!
Prázdniny jsou za dveřmi a než se s dětmi rozjedete na dovolené a prázdninové pobyty, jsem zde s návodem na háčkovaný letní klobouček Lollipop s filetovým vzorem - klobouček má jednoduchý bucket tvar a styl, návod jsem připravila na dívčí teenagerovskou velikost, dobře sedí i na menší dámskou velikost - třeba mě padne suprově.

Návod je opět vhodný i pro začátečníky. Věřím, že vám udělá radost.

lollipop-summer-diamond-bucket-hat_post_3.jpg

S přízí Lollipop mám moc dobré zkušenosti, háčkovala jsem z ní veselý letní svetřík a protože jsem byla moc spokojená, rozhodla jsem se ji použít i na klobouček.

lollipop-summer-sweater-banner.jpeg

Jak mě znáte, kloboučky a klobouky miluju. Tento klobouk je snadný, má veselý vzhled díky barevnému vybarvení na báječné přízi Lollipop a má jednoduchý styl. Zvolila jsem filetový vzor, aby klobouček byl vzdušný a lehoučký.

Líbí se mi, že jej můžete nosit dobře i se spuštěnou nebo zdviženou krempou a vypadá super šik! 

Pojďme si společně uháčkovat tento veselý letní Lollipop klobouček a doplnit si tak letní kolekci. Zvolila jsem klubíčko Lollipop s výraznějšími barvami, na výběr je mnoho různých barevných variant, podle vašeho vkusu. 

img_9431--1-.jpeg

Návod je opět zdarma a doplněný videonávodem.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší  party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

 

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

 

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

lollipop-summer-diamond-bucket-hat_pin-cz.jpg

INSTRUKCE A DOPORUČENÍ K HÁČKOVANÉMU LETNÍMU BUCKET LOLLIPOP KLOBOUČKU S FILETOVÝM VZOREM

Letní háčkovaný Bucket klobouček je háčkovaný filetovým vzorem: jednoduchým vzorem z dlouhých sloupků. Klobouček má jednoduchou konstrukci, je háčkovaný od shora dolů, přidáváme postupně a pozvolna. 

Návod je na dívčí velikost, není problém si upravit na vlastní velikost, přidáním sloupků v řadě a přidáním řad. 

 

Návod je háčkovaný přízí: Cotton Royal Lollipop, 100g, 210m, 100% bavlna
Na dívčí klobouček asi 3/4 klubíčka

img_9428--1-.jpeg

Bavlněná měkká příze určená jak pro háčkování, tak i pro pletení modelů pro teplé jarní a letní období. Melírové barvy jsou decentně sladěné a každý model bude jedinečný.

https://www.vlnika.cz/z20170-prize-cotton-royal-lollipop

00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg

Z této příze jsem již háčkovala i letní svetřík:

 

Háček 3.5 mm
Nůžky
Jehlu s větším očkem 

 

POZNÁMKY K HÁČKOVANÉMU LETNÍMU BUCKET LOLLIPOP KLOBOUČKU S FILETOVÝM VZOREM

VELIKOST: níže naleznete návod na dívčí velikost 

Dívčí: obvod hlavy 54 cm

lollipop-summer-diamond-bucket-hat_banner.jpeg

Obtížnost: level 1 - snadné háčkování pro začátečníky

Zkratky použité v návodu:

PO = Pevné oko
KS = Krátký sloupek
DS = dlouhý sloupek

ŘO = Řetízkové oko
Ř = Řada
M = mezera
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

lollipop-summer-diamond-bucket-hat_post_1.jpg

POZNÁMKY K NÁVODU K HÁČKOVANÉMU LETNÍMU BUCKET LOLLIPOP KLOBOUČKU S FILETOVÝM VZOREM

1) Návod níže je na dívčí velikost. Vzor a velikost lze přizpůsobit vaší přesné velikosti přidáním nebo ubráním počtu sloupků a počtu řad, nezapomeňte, že na větší velikost bude třeba více příze než je uvedeno výše.

2) Před začátkem háčkování si vezměte míru - obvod hlavy a požadovanou délku (např. někdo má rád delší klobouček a olem si ohne).

3) 2řo na začátku řady NESLOUŽÍ jako náhrada za dlouhý sloupek

4) Klobouk je háčkovaný jako jeden kus, od shora dolů.

5) Filetový vzor z dlouhých sloupků háčkujeme v uzavřených řadách. 

6) Instrukce v návodu mezi dvěmi hvězdičkami znamenají, že se vzor opakuje

 

lollipop-summer-diamond-bucket-hat_post_2.jpg

PSANÝ NÁVOD NA HÁČKOVANÝ LETNÍ KLOBOUČEK LOLLIPOP S FILETOVÝM VZOREM / DÍVČÍ VELIKOST

Začínáme magickým kroužkem.

Háčkujeme v kruhových řadách.

R1: 2řo, 12 ds do magického kroužku, po do 1dc na začátku řady. (12 dc)

R2: 2řo, 2ds do každého sl, po do 1. ds na začátku řady (24 dc)

R3: 2řo, *2ds do nasl, 1ds do nasl* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (36 ds) 

R4: 2řo, *2ds do nasl, 1ds do 2 nasl, 2ds do nasl 3 sl*  opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (60 ds)

R5: 2řo, *2ds do nasl, 1ds do 2 nasl, přes 2 sl, 2řo, 1ds do nasl 2 sl, 2ds do nasl sl, přes 2 sl, 2řo*  opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (72 sl)

R6: 2řo, *sh2ds, přes 2sl, 2 řo, 2ds do 2řo řm, 1ds do nasl 2sl, sh2ds, přes 2sl, 2řo, 2ds do 2řo řm, 2 řoopakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (84 ds)

R7: po do nasl sl, *2ds do 2řo řm, sh2ds, 2ds do 2 řo řm, přes 2sl, 2 řo, 2 ds do 2řo řm, 1ds do nasl 2sl, 2ds do 2řo řm, 2 řo* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (15 x 6 = 90 ds)

img_9430--1-.jpeg

R8: po do nasl sl, *1ds do nasl 3 sl, přes 1sl, 2 řo, 2ds do nasl 2řo řm, přes 2sl, 2 řo, 1ds do nasl 2ds, přes 2ds, 2řo, 2ds do 2řo řm, 2 řo, přes 1ds* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (17 x 6 = 102 ds)

R9: po do nasl 3 sl, *2ds do 2řo řm, 1ds do nasl 2ds, 2ds do 2řo řm, přes 2sl, 2řo, 2ds do 2řo řm, 1ds do nasl 2ds, 2ds do 2řo řm, přes 3ds, 2řo* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (16 x 6 = 96 ds)

R10: *sh2ds, 1ds do nasl 4sl, 2ds do 2řo řm, 1ds do nasl 6sl, 2ds do 2řo řm* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (15 x 6 = 90 ds)

R11-R12*1ds do každého ds z předchozí řady* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (15 x 6 = 90 ds)

R13*1ds, přes 1ds, 1řo* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (45 řm)

R14*1ds do každého ds a 1ds do každé řm* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (90 ds)

R15*1ds, přes 1ds, 1řo* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (45 řm)

R16*1ds do každého ds a 1ds do každé řm* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (90 ds)

img_9434--1-.jpeg

R17: *2ds do 1sl, 1ds do nasl 8sl* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (100 ds)

R18: *2ds do 1sl, 1ds do nasl 9sl* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (110 ds)

R19: *3ds do 1sl, přes 2sl, 2řo, 1ds do nasl 6sl, přes 2sl, 2řo* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (13 sl x 10 = 130)

R20: *2ds do 1sl, 1ds do nasl 2sl, 2ds do 2řo řm, přes 2sl, 2řo, 1ds do nasl 2sl, přes 2sl, 2řo, 2ds do 2řo řm* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (14 sl x 10 = 140)

R21: *2ds do 1sl, 1ds do nasl 5sl, 2ds do 2řo řm, přes 2sl, 2řo, 1ds do 2řo řm, přes 2sl, 2řo* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (15 sl x 10 = 150)

R22: *2ds do 1sl, 1ds do 1sl, přes 1sl, 1řo, 1ds do nasl 2sl, přes 1sl, 1řo, 1ds do nasl 2sl, přes 1sl, 1řo, 1ds do nasl 2sl, přes 1sl, 1řo* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (16 sl x 10 = 160)

R23*1ks do každého ds a 1ks do každé řm* opakuj kolem dokola od * do * řadu zakončíme po do 1. ds na začátku řady. (160 ks)

img_9435--1-.jpeg

A nyní již jen zbývá zašít všechny volné konce na rubovou stranu a otočíme klobouček na správnou lícovou stranu a srovnáme.

BÁJEČNÝ LETNÍ VESELÝ BUCKET KLOBOUČEK je hotový a můžete si být jisté, že vás sluníčko nezaskočí a bude vám v něm v létě krásně pohodově a zároveň oslníte barvami. 

A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentářVelice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování kloboučku Lollipop povedlo! 

K letnímu kloboučku by se vám mohli zalíbit i tyto oblíbené tuniky, letní topíky a tílka. Většina z nich je určena pro začátečníky a jsou opravdu snadné! Klikněte na vybraný vzor a dostanete se na stránku s návodem nebo se mrkněte do této sekce na mém blogu:

TOPÍKY, TRIČKA, TÍLKA I BLŮZKY 
https://www.nebeska.eu/clanky/navody-a-video-navody/topiky--tricka--tilka-i-bluzky/

 

Vyzkoušejte i ty populární háčkované kloboučky na léto - perfektně padnou! Stačí kliknout na obrázek, návody jsou zdarma a vždy doplněné videonávodem. 

Mrkněte také na stránku na mém blogu: 
ČEPICE, KULÍŠKY, KLOBOUKY, ČELENKY

https://www.nebeska.eu/clanky/navody-a-video-navody/cepice--kulisky--klobouky--celenky/

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥