Jdi na obsah Jdi na menu

Jednoduchá stylová mini kabelka

29. 3. 2021

Tato háčkovaná mini kabelka je háčkovaná z provázkové příze a má pravidelný roztomilý čtvercový tvar. Mám moc ráda jednoduché mini kabelky do ruky - podle mého návod si můžete uháčkovat kabelku také a rozměry zcela podle sebe a podle svých představ. Návod je snadný - snadnější než se možná zdá, používám zde jen krátké sloupky. Kabelka je uháčkovaná poměrně rychle. 

handbag1.jpeg

Návod je uzpůsobený tak aby jej zvládl i začátečník. Potřebujete znát jen jak se háčkují krátké sloupky a máte vyhráno :) Pokud byste se chtěli naučit přeci jen něco nového, ve video návodu naleznete doporučení, jak uháčkovat "neviditelné spojení" řady na místo klasického spojení pevným okem, které určitě běžně znáte a používáte a také vám ukáži, jak řadu zakončit "falešným sloupkem". Tato technika se hodí při háčkování kabelek nebo košíků, věřím, že se vám bude i v budoucnu hodit. 

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

INSTRUKCE

Co budeme potřebovat?
Příze Bobbiny – 3 mm, 100m, 100% recycled cotton cord, 1 klubko

Háček: velikost 4.0 mm, 4.5 mm, 5.0 mm
Nůžky
Jehla na zapošití

Obtížnost: level 1 - snadné háčkování pro začátečníky 

Zkratky použité v návodu:
PO = Pevné oko
KS = Krátký sloupek
ŘO = Řetízkové oko
Ř = Řada
M = mezera
RM = řetízková mezera

SH = Sháčkovat
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

handbag3.jpeg

Speciální technika: neviditelné spojení řady
Křížený krátký sloupek

handbag2.jpeg

NÁVOD
DNO KABELKY
Háček 5.0 mm
řetízek: 19řo

Háček 4.5 mm
R1: ks do 2. řo od háčku, 1ks do každého řo až do konce řady (máme uháčkování 18ks)
2ks do posledního řo,
1 ks do každého řo z druhé strany řetízku – háčkujeme ks proti sobě (opět máme 18ks)
2 ks do první řo
V řadě R1 máme uháčkováno 40 ks celkem (18 + 2 + 18 + 2)

Háček 4.00 mm od teď až do konce projektu.
Spojte řadu po nebo zkuste neviditelné zakončení v mém video návodu, rozdíl je v tom, že vytvoříme „falešné“ oko přes 1. řo ze začátku řady a tím řo skryjeme. Tím háčkujeme spojení, které v podstatě není poznat od klasického ks v řadě.

R2: 1řo, 1 křížený ks do každého sl dokola, háčkujeme do druhé / zadní a do 3. nitky (nitka za véčkem) (40 křížený ks)
Spojíme řadu po nebo neviditelným spojením.

TĚLO KABELKY
R3 - R18: opakujeme: R2, 40x křížený ks v každé řadě, spojení každé řady po nebo neviditelným spojením

UCHO
Háčkujte do požadované výšky kabelky.

R19: 1řo, 1 křížený ks do násl 7 křížených ks, 11 řo, přes 9ks, 1 křížený ks do násl 12 křížených ks, 11 řo, přes 9ks, 4 křížené ks do konce řady, spoj řadu

Tento vzorek může způsobit, že se vám začátek řady mírně posune na stranu, je třeba toto vzít v úvahu při háčkování ucha a ucho uháčkovat tak, aby bylo skutečně ve středu těla kabelky.
R20: 1řo, ks do spodní částí krátkého sloupku z předchozí řady. Tím vytvoříme dlouhý krátký sloupek přes 2 řady – ten vytváří opravdu krásný olem kolem kabelky.
1 ks do nasl 7 ks, 14 pds kolem rm, 1 ks do nasl 12 ks, 14 pds kolem rm, 1 ks do nasl 4 ks.

Přízi zastřihneme a zapošijeme.

handbag5.jpeg

Velikost: čtverec
19cm x 19 cm

A máme hotovo! Můžeme dozdobit květinou, visačkou, štítkem, nebo knoflíkem, tak jak kdo má rád jakou dekoraci na kabelce, aby byla podle jeho představ prostě šik a perfektní.

handbag4.jpeg

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.
♥♥♥