Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkovaný raglan svetr ZEBRA pro děti, snadná úprava velikosti 1. díl

16. 3. 2023

Krásný den a ahoj všem!

Dnes bych vám ráda ukázala háčkovaný raglan svetr Zebra.

Už nějakou dobu jsem chtěla připravit návod na háčkovaný svetr, takový, který by se dal nosit v průběhu celého roku, takový, který by si mohl uháčkovat opravdu každý a v každé velikosti, pro dospělé ženy, muže, pro dívky i pro kluky.

Myslím, že háčkovaný raglan svetr Zebra je opravdu super háčkovaný „celoroční“ svetr pro všechny!

img_7320.jpeg

Tento raglan SVETR lze velice dobře přizpůsobit jakékoliv velikost, vašim přesným rozměrům rovnou při háčkování! I začátečník to může zkusit! Nezní to úžasně?

V mém video tutoriálu vás provedu každým krokem háčkování, abyste si uzpůsobili každou jeho část podle sebe a uháčkovali si tak skvělý raglan svetr, který vám dokonale padne.

Ať už dáváte přednost oversized stylu nebo máte rádi svetr na tělo, ve zkrácené délce nebo v maxi dlouhé délce, podle tohoto video návodu si VÁŠ dokonalý háčkovaný raglan SVETR snadno vytvoříte.

img_8038.jpeg

Tento svetr má raglan tvar s obdélníkovým sedlem, což znamená, že průramky jsou zabudovány do sedla a to velice jednoduchý způsobem.

Jakmile se do háčkování sedla pustíte, budete moci během chvilky a bez velkého počítání uháčkovat horní část svetru a potom už to půjde skoro samo.

Navrhla jsem tento DĚTSKÝ háčkovaný raglan SVETR z příze ZEBRA od Vlniky a úplně jsem se do něj zamilovala.

Tato příze je k dispozici v různých barvách a VŽDY jsou to 2 barvy, 2 vlákna příze dohromady. To dodává přízi a výslednému výrobku nový šmrnc!

img_8031.jpeg

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

 

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

 

Nastavte si odběr videí právě zde: 

subscribe-bell-icon.jpeg

 

ZAJÍMAJÍ VÁS DALŠÍ PODOBNÉ NÁVODY NA HÁČKOVANÉ VĚCI PRO DĚTI?
Kdo mě zná, ví, že ráda háčkuji nejen pro dospělé, ale i pro děti - vyzkoušejte i tyto návody a doplňte jarní šatník zajímavými kousky:

 

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování tohoto super svetříku? Určitě se návod bude ještě v budoucnu hodit. Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do práce později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

zebra_sweater_kangaroo-pocket_pin-cz.jpg

 

HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA S KLOKANKOU

Tento návod je určený pro začátečníky. Potřebné jsou jen základní znalosti háčkování, vše je vysvětleno v podrobném návodu níže a podrobně ukázáno ve videonávodu.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k návodu, jste tady pro vás. Neváhejte se na mě obrátit.

 

MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU - PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince nebo YouTube Komunitě!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOKU nebo navštivte naší YouTube Komunitu. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. TĚŠÍM SE NA VÁS!

 

img_7356.jpeg

INSTRUKCE A DOPORUČENÍ K NÁVODU NA HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA S KLOKANKOU

Tento HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA S KLOKANKOU je velmi zábavný a háčkování poměrně rychlé.

V návodu používám jen základní sloupky – krátké a dlouhé sloupky.

Zapamatujete si pouze 2 řady, které opakujeme a je to! Svetr je háčkovaný od sedla, od shora dolů, po řadách a rychle narůstá.

Pokud chcete upravit velikost, jen změníte počet řad a počet sloupků v řadě.

 

HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA S KLOKANKOU - MATERIÁL
Co budeme k uháčkování tohoto RAGLAN SVETRU ZEBRA S KLOKANKOU potřebovat

00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg

 

Svetr je háčkovaný přízí ZEBRA: 100g, 195 m, 100 % polyakryl 
1 svetr / 8 let / velikost 140 cm / 4 klubíčka
https://www.vlnika.cz/z19917-prize-zebra

 

Zebra je velice příjemná, jemná polyakrylová příze se zajímavým zpracováním. Melírek je tvořen vždy jen dvěma barvami, získáte tak velmi zajímavý design na háčkovaných i pletených modelech. Způsob zpracování velmi omezuje tvorbu žmolků.
 

Vyberte si barvy, které se vám líbí!

 
Na olemy jsem zvolila přízi: Spagoyarn EDEN: 100 g, 200 m, 100 % microakryl 
Spotřeba asi tak 3/4 klubíčka
https://www.vlnika.cz/z16131-prize-eden
Příze je příjemná, hezky se s ní pracuje, má výrazné barvy a mírný lesk. 

 

Háček: 5.5 a 4.5 
Jehlu na sešívání 
Označovače na označení 4 raglanových rohů
Nůžky


Obtížnost: level 1 - snadné háčkování pro začátečníky 

img_7327.jpeg

Zkratky použité v návodu:
PO = Pevné oko
DS = Dlouhý sloupek
KS = Krátký sloupek

ŘO = Řetízkové oko
R = Řada
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit
ZN = Zadní nit
SH2KS = Sháčkované 2 krátké sloupky
 
Speciální technika: háčkování za zadní nit

HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA S KLOKANKOU
POZNÁMKY K NÁVODU

1) Háčkovaný Raglan svetr – velikost – svetr je háčkovaný na klasickou velikosl, klasický střih svetru, pod který nosíte jen tričko.

2) Svetr ZEBRA je háčkovaná jako klasický svetr na celoroční nošení, nadčasový kousek do šatníků. Je háčkovaný od shora dolů a můžete v průběhu háčkování zkoušet, jak vám padne a podle toho upravovat velikost.

3) Svetr ZEBRA v tomto návodu je háčkovaný na dětskou velikosl, 8 – 9 let.

4) V návodu jsou použity krátké a dlouhé sloupky, pokud se pouštíte do svého prvního raglan svetr, tak tento vzorem vám bude určitě vyhovovat.

5) V návodu níže jsem zvolila klasický střih, ale pokud byste chtěli oversized svetr, můžete jednoduše uháčkovat větší velikost! A délku svetru si můžete snadno upravit tím, že budete  háčkovat více řad v „těle“ svetru. Svetr ZEBRA jsem uháčkovala jednobarevně, jen s černými lemy, ale můžete udělat libovolnou barevnou i pruhovanou verzi.

6) 1řo na začátku řady neslouží jako náhrada za sloupek, první sloupek háčkujeme vždy do prvního sloupku z předchozí řady.

7) Svetr je háčkovaný v uzavřených řadách, tj. řada je spojena po doháčkování řady pevným okem.

8) Po uzavření řady a spojení pevným okem práci otáčíme, háčkujeme 1 řo na otočení.

9) Počet uvedený v závorce v návodu je počet sloupků v řadě [ ] po uháčkování celé řady. Pokud není počet uveden, je stejný jako v předchozí řadě.

img_8031.jpeg

 

Jak uháčkovat tento raglánový svetr ZEBRA

Tento svetr je háčkován shora dolů v raglánovém stylu s obdélníkovým sedlem.

Mám moc ráda tento styl a konstrukci, velikost svetru je potom super snadno upravitelná!

Jedna z mých oblíbených věcí na háčkovaných svetrech shora dolů je, že si je můžete vyzkoušet a upravit velikost při háčkování podle svého stylu.

Pokud například zjistíte, že oblast podpaží je po dokončení sedla trochu těsná, můžete před rozdělením na rukávy a tělo svetru jednoduše přidat ještě několik uzavřených řad sedla bez přidávání.

A pokud byste chtěli délku svetru zkrátit/prodloužit, můžete jednoduše ubrat/přidat řady, dokud nebudete s délkou spokojeni! To samé platí i o rukávech.

Tento typ raglánové konstrukce je velmi vhodný i pro začátečníky, kteří si zkouší jen jednoduché sloupky

img_7348.jpeg

 

HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA – OLEMY A ŽEBROVÁNÍ

Poznámky k žebrovanému olemu

Jakmile je svetr dokončen a jste spokojené s délkou, posledním krokem je olem ve spodní části – žebrovaný vzor. Tento je háčkovaný přímo na poslední řadu svetru, můžete pokračovat v háčkování stejnou přízí nebo zvolit jinou barvu.

Podrobný popis je v psaném návodu níže a ukázky ve video návodu. Ráda tento způsob zakončení olemem s žebrováním používám i na mých jiných modelech a na čepicích, takže jste pravděpodobně již viděli v mých předchozích video návodech.

img_8040.jpeg

HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA - KONSTRUKCE

Svetr má tyto části:

SEDLO – začněte se zakládacím řetízkem tak abyste měli příjemný výstřih kolem krku, poté háčkujeme v uzavřených kruhových řadách, po uzavření řady pevným okem otočte práci. Sedlo se rozšiřuje ve 4 rozích, po každém přidávání se řada rozšíří o 8 sloupků (2 sloupky v každém rohu navíc)

TĚLO SVETRU – rozdělíme sedlo, abychom vytvořili průramky a potom už budeme jednoduše háčkovat po řadách směrem dolů bez rozšiřování. Stejný vzor, jaký jsme použili pro sedlo. Tuto část zakončete řadou dlouhých sloupků, abych na ni mohli navázat háčkovaným olemem, který začíná řadou krátkých sloupků.

Každá řada SEDLA A TĚLA svetru začíná a končí uprostřed zadního dílu svetu. Šev na zadní straně téměř není patrný protože práci otáčíme, tím se šev „neposouvá“

 

RUKÁVY – navážeme přízi v podpaží na každé straně těla svetru a rukávy opět háčkujeme stejným vzorem v kruhových řadách a rovnoměrně ujímáme, celkem 4x směrem k zápěstí. Opět zakončíme každý rukáv pěkným žebrovaným olemem černé barvy.

Pro úpravu délky těla svetru nebo rukávů jednoduše opakujte poslední řady, dokud nebudete s délkou spokojeni.

 

KAPSA  KLOKANKA – na této části pracujeme v řadách, v každé druhé řadě na začátku a na konci ujímáme, postupně se tak kapsa zužuje. Háčkujeme zdola směrem nahoru.

Pokud chcete mít svou klokaní kapsu širší nebo užší, stačí upravit délku zakládacího řetízku, počet ok můžete jednoduše přidat nebo ubrat.

Chcete-li upravit délku klokaní kapsy, jednoduše opakujte poslední 2 řady, dokud nebudete s délkou spokojeni.

 

OLEM S ŽEBROVANÝM VZOREM – svetr jsem ozdobila žebrovaným okraj na spodní části svetru a také na rukávech a kolem výstřihu.

img_8038.jpeg

HÁČKOVANÝ RAGLAN SVETR ZEBRA

PSANÝ NÁVOD

SEDLO

Příze ZEBRA

Háček 5.0 mm

Začínáme základním řetízkem, potom budeme háčkovat sedlo – rozdělíme si práci na 4 části, 4 rohy – v každém rohu budeme pravidelně navyšovat o 2 sloupky. V každé řady tedy bude o 8 sloupků navíc.

Základní řetízek: 64 řo

Délka: 53 cm / 20.7 inch

R1: 1řo, 1ds do každého řo, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (68 sl)

64 řo je rozděleno na 4 části:

20 řo zadní část

rohový sl

14 řo na rukáv

rohový sl

16 řo přední část

rohový sl

14 řo na rukáv

 

R2: 1řo, 1ks ZN do nasl 9 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 12 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 14 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 12 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 9 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (76 ks)

 

R3: 1řo, 1ds ZN do nasl 11 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 16 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 18 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 16 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 11 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (84 ds)

 

R4: 1řo, 1ks ZN do nasl 11 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 16 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 18 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 16 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 11 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (92 ks)

 

R5: 1řo, 1ds ZN do nasl 13 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 20 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 22 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 20 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 13 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (100 ds)

 

R6: 1řo, 1ks ZN do nasl 13 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 20 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 22 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 20 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 13 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (108 ks)

 

R7: 1řo, 1ds ZN do nasl 15 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 24 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 26 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 24 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 15 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (116 ds)

 

R8: 1řo, 1ks ZN do nasl 15 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 24 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 26 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 24 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 15 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (124 ks)

 

R9: 1řo, 1ds ZN do nasl 17 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 28 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 30 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 28 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 17 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (132 ds)

 

R10: 1řo, 1ks ZN do nasl 17 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 28 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 30 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 28 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 17 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (140 ks)

 

R11: 1řo, 1ds ZN do nasl 19 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 32 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 34 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 32 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 19 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (148 ds)

 

R12: 1řo, 1ks ZN do nasl 19 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 32 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 34 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 32 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 19 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (156 ks)

 

R13: 1řo, 1ds ZN do nasl 21 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 36 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 38 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 36 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 21 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (164 ds)

 

R14: 1řo, 1ks ZN do nasl 21 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 36 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 38 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 36 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 21 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (172 ks)

 

R15: 1řo, 1ds ZN do nasl 23 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 40 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 42 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 40 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 23 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (180 ds)

 

 

R16: 1řo, 1ks ZN do nasl 23 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 40 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 42 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 40 sl, 2ks ZN do nasl sl, 1ks do nasl sl, 2ks ZN do nasl sl

1ks ZN do nasl 23 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (188 ks)

 

R17: 1řo, 1ds ZN do nasl 25 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 44 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 46 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 44 sl, 3ds do nasl sl,

1ds ZN do nasl 25 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (196 ds)

img_7320.jpeg

 

TĚLO SVETRU

R18: 1řo, 1ks ZN do nasl 27 sl, 1řo, přeskoč 46 sl, 1ks ZN do nasl 50 sl, 1řo, přeskoč 46 sl, 1ks ZN do nasl 27 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (106 ks)

R19: 1řo, 1ds ZN do nasl 106 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (106 ds)

R20: 1řo, 1ks ZN do nasl 106 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (106 ks)

R21: 1řo, 1ds ZN do nasl 106 sl, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (106 ds)

Opakuj řady R18 – R19.

Uháčkujeme celkem 36 řad.

 

OLEMY – ŽEBROVANÝ VZOR

SPODNÍ OLEM

Poznámka: Olem s žebrovaným vzorem je háčkovaný v pravém úhlu na tělo svetru. Je háčkovaný na poslední řadu svetru.

Můžete pokračovat stejnou přízí nebo změnit barvu.

V mém vzoru jsem zvolila černou barvu. Uháčkovala jsem jednu řadu krátkých sloupků za poslední řadou svetru a v této řadě jsem ujímala – jednoduše kolem dokola jsem sháčkovala každý 9 a 10 sloupek a potom jsem háčkovala žebrování.

 

Spagoyarn Eden

Háček 4.5 mm

R1 (ujímáme): 1řo, opakuj: (1ks do nasl 8 sl, sh2ks) až do konce řady, po do 1. sl a řadu uzavřeme

 

Žebrovaný vzor:

R1 (řada kolmá na řadu R1 s ujímáním): 8řo, 1řo, 1ks do 2. řo od háčku a 1ks do každého řo až do konce řady, kde se napojíme na řadu R1, kde jsme ujímali (8ks), po do nasl sl v řadě R1 a spojíme uháčkovanou část s žebrovaným vzorem ke svetru

R2: po do nasl sl v řadě R1 s ujímáním, 1řo, otoč. Přeskoč 1řo a 2 po, 1ks ZN do nasl 8 sl až do konce řady (8 ks), otoč.

R3: 1řo, 1ks ZN do nasl 8 sl (8 ks), po a opět spojíme se svetrem.

Opakuj řady R2 a R3 kolem dokola, podél řady R1 s ujímáním, každá řada žebrování se spojí s jedním sloupkem v řadě R1 s ujímáním.

Přízi ustřihneme, ponecháme delší konec, abychom mohli sešít první a poslední řadu žebrovaného olemu. Olem můžeme také sháčkovat, jak komu vyhovuje. Pokud budeme háčkovat, tak háčkujeme pevná oka do každého ks v první a poslední řadě žebrovaného olemu (8 po)

img_8022.jpeg

RUKÁV

Navážeme přízi v místě průramků v řadě R17

Háček 5.0 mm

Příze ZEBRA

R1: 1řo, 1ks ZN do každého sl až budou zbývat 2 sl do konce řady, sh2ks ZN, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (46 ks)

R2: 1řo, 1ds ZN do každého sl kolem dokola, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (46 ds)

R3: 1řo, sh2ks ZN, 1ks ZN do každého sl až budou zbývat 2 sl do konce řady, sh2ks ZN, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (44 ks)

R4: 1řo, 1ds ZN do každého sl kolem dokola, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (44 ds)

R5: 1řo, sh2ks ZN, 1ks ZN do každého sl až budou zbývat 2 sl do konce řady, sh2ks ZN, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (42 ks)

R6: 1řo, 1ds ZN do každého sl kolem dokola, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (44 ds)

R7: 1řo, sh2ks ZN, 1ks ZN do každého sl až budou zbývat 2 sl do konce řady, sh2ks ZN, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (40 ks)

R6: 1řo, 1ds ZN do každého sl kolem dokola, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (40 ds)

R7: 1řo, 1ks ZN do každého sl kolem dokola, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (40 ks)

R8: 1řo, 1ds ZN do každého sl kolem dokola, po do 1. sl a řadu uzavřeme, otoč (40 ds)

Opakuj řady R7 a R8 až budete spokojené s délkou rukávu.

img_8023.jpeg

OLEMY – ŽEBROVANÝ VZOR

OLEM RUKÁVU

Poznámka: Olem s žebrovaným vzorem je háčkovaný v pravém úhlu na rukáv. Je háčkovaný na poslední řadu rukávu.

Můžete pokračovat stejnou přízí nebo změnit barvu.

V mém vzoru jsem zvolila černou barvu. Uháčkovala jsem jednu řadu krátkých sloupků za poslední řadou rukávu a v této řadě jsem ujímala – jednoduše kolem dokola jsem sháčkovala každý 9 a 10 sloupek a potom jsem háčkovala žebrování.

Spagoyarn Eden

Háček 4.5 mm

R1 (ujímáme): 1řo, opakuj: (1ks do nasl 8 sl, sh2ks) až do konce řady, po do 1. sl a řadu uzavřeme

Žebrovaný vzor:

R1 (řada kolmá na řadu R1 s ujímáním): 7řo, 1řo, 1ks do 2. řo od háčku a 1ks do každého řo až do konce řady, kde se napojíme na řadu R1, kde jsme ujímali (7ks), po do nasl sl v řadě R1 a spojíme uháčkovanou část s žebrovaným vzorem k rukávu

R2: po do nasl sl v řadě R1 s ujímáním, 1řo, otoč. Přeskoč 1řo a 2 po, 1ks ZN do nasl 7 sl až do konce řady (7 ks), otoč.

R3: 1řo, 1ks ZN do nasl 7 sl (7 ks), po a opět spojíme s rukávem.

Opakuj řady R2 a R3 kolem dokola, podél řady R1 s ujímáním, každá řada žebrování se spojí s jedním sloupkem v řadě R1 s ujímáním.

Přízi ustřihneme, ponecháme delší konec, abychom mohli sešít první a poslední řadu žebrovaného olemu. Olem můžeme také sháčkovat, jak komu vyhovuje. Pokud budeme háčkovat, tak háčkujeme pevná oka do každého ks v první a poslední řadě žebrovaného olemu (7 po)

 

Zopakujeme výše uvedené instrukce pro háčkování rukávu a uháčkujeme rukáv na opačné straně.

Všechny volné konce zašijeme na rubovou stranu svetru.

img_8035.jpeg

 

Doufám, že jste si tuto první část na háčkovaný RAGLAN SVETR ZEBRA užili a v další díle si svetr dokončíme.


img_7356.jpeg
 
A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentář: Velice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování povedlo! 

Zajímají vás další návody ZDARMA? Co třeba návody na další šálky, šálky, pelírky? Podívejte se třeba na tyto oblíbené:

Hledáte více nápadů? Co si uháčkovat třeba košíčky na hračky nebo různé drobnosti? V mé kolekci háčkovaných návodů naleznete tyto návody zdarma a doplněné video návody:

 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších video návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥