Jdi na obsah Jdi na menu

Hackovany TRENDY ROLAK s KAPUCI

11. 2. 2022

Tento trendy háčkovaný nákrčník s kapucí je super snadný - ideální pro začátečníky a co víc - praktický na zimu, když to zafouká a potřebujete se zahalit do příjemné kapuci. Ideální od podzimu do jara. 

Mám ráda jednoduché háčkování a vzory - tento nákrčník je háčkovaný jen základními sloupky a dvěma opakujícími se vzory.

Nákrčník je super měkounký a úžasný na nošení. Je to navíc moderní kousek do vašeho šatníku.

Pojďme se podívat jak na to!

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

 

img_0582.jpeg

 

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

Mám ráda jednoduché háčkování. Tento vzorek je zajímavý, na pohled může vypadat složitě, ale jen si zopakujeme prvních pár řad, jde rychle od ruky. 

Doufám, že se vám video návod líbil a zkusíte háčkovaný nákrčník s kapucí pro sebe nebo pro vaše děti ještě na tuto sezónu. Mě osobně nadchla příze Alize SuperLana, další vzorek z ní právě mám na háčku a brzy se s vámi o něj podělím:) 

Nákrčník s kapucí je háčkovaný na univerzální dámskou velikost, krásně padne a hodí se také jako prima dárek - můžete s ním potěšit svou rodinu, kamarádky nebo kolegyňky.

Zvolila jsem neutrální šedou barvu, která se krásně hodí k různým barevným kombinacím, ale zvolit i můžete z široké nabídky dalších barev.

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

 

turtlenech-hoodied-pin-cz2--1-.jpeg

Pokud rádi háčkujete šály a šálky jako já a rádi si vyhrajete se vzorečkem, mám pro vás i další zajímavé návody:

 

 

Níže naleznete veškeré potřebné instrukce, doporučení a psaný návod. Pojďme se tedy pustit do háčkování tohoto parádního nadýchaného nákrčníku s kapucí. 

HÁČKOVANÝ NÁKRČNÍK S KAPUCÍ - INSTRUKCE K NÁVODU 

Mám oblíbené nákrčníky a šálky s kapucí. Tato je opravdu snadná, rychle přibývá a za den máte hotovo - ikdyž jste začátečník.

HÁČKOVANÝ NÁKRČNÍK S KAPUCÍ se skládá ze 2 částí, ze 2 vzorů. 

img_0589.jpeg

Výběr příze byl snadný - měla jsem připravenou úžasnou přízi od Alize: SUPERLANA, kterou mám vyzkoušenou, že je příjemná, lehká, měkká a hezky na ní vynikne vzoreček. Aby byl šál teplejší, háčkuji 2 přízemi najednou. 

Pro velikost S/M budete potřebovat:
YARN: ALIZE SUPERLANA, 100g, 570m, 75% akryl, 25% vlna 
1 - 1,5 klubíčka

00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg

Háček 5 mm

Velikost: dámská, M / S size - snadno si ji upravíte na vlastní velikost podle popisu ve video návodu. 

POZNÁMKY K NÁVODU:

1) Velikost si snadno upravíte hned na začátku, kdy budeme háčkovat základní řetízek. Než se pustíme do háčkování, přeměřte si velikost, resp. obvod hlavy, aby vám šel nákrčník pohodlně přetáhnout přes hlavu. Podle naměřeného obvodu uháčkujte základní řetízek.

2) Instrukce jsou na velikost M. Také jej jednoduše upravíte na jakoukoliv velikost, dobře padne malým dětem i dospělákům - ať už jej nosí s kapucí na hlavě nebo zrovna ne. 

3)  1řo a 2řo na začátku řady neslouží jako náhrada za pds 

4) projekt je háčkovaný v řadách, první část A je háčkovaná v kruhových řadách, druhá část je háčkovaná v řadách a po každé řady práci otočíme a začínáme 2 řo.

img_9504.jpeg

6) Projekt má 2 části: 
A)        Nákrčník  
B)       Kapuca 

img_9730.jpeg

Obě části jsou háčkované jako obdélníky. Nejprve nákrčník, na který je naháčkovaná kapuca.

7) Část A - Nákrčník je háčkovaný v kruhových spojených řadách, lícová řada vždy navrchu. 

8) Část A - nákrčník - začíná vždy 3řo, které slouží jako náhrada za dlouhý sloupek 

7) Spojené kruhové řady - začínáme háčkovat 3řo a řadu vždy zakončíme pevným okem do 3. řo ze začátku řady.

8) Uháčkovat tento nákrčník s kapucí je opravdu snadné. Stačí znalost háčkování polodlouhých sloupků a speciální technika háčkování reliéfních dlouhých sloupků. 

img_0583.jpeg

Obtížnost: Level 1 - snadné háčkování pro začátečníky

Zkratky použité v návodu:

PO = Pevné oko
PDS = Polodlouhý sloupek
DS = Dlouhý sloupek
PRDS = Přední Reliéfní Dlouhý sloupek
ZRDS = Zadní Reliéfní Dlouhý Sloupek

ŘO = Řetízkové oko
Ř = Řada
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

img_9732.jpeg

Speciální technika: háčkování za zadní nit - třetí nit je "schovaná za přední nití, háčkujeme do "véčka", při háčkování je třeba tedy práci natočit směrem k sobě. 

Speciální technika: přední reliéfní dlouhý sloupek, zadní reliéfní dlouhý sloupek. Tuto techniku si podrobně ukážeme ve video návodu. Jednoduše řečeno, místo vpíchnutí do očka předcházející řady zde pouze podebereme celý sloupek (zepředu nebo zezadu) a dál pokračujeme, jako bychom háčkovali dlouhý sloupek. 

img_9488--1-.jpeg

JAK UHÁČKOVAT HŘEJIVÝ HEBKÝ NÁKRČNÍK / DÁMSKÁ VELIKOST

ČÁST A = NÁKRČNÍK

Vezmeme háček 5.0 mm a uháčkujeme pevný uzel.
Budeme pracovat v spojených kruhových řadách.

Háčkujeme vzor na lícové straně.

img_9736.jpeg

Volně uháčkujeme základní řetízek 64 řo.
Spojíme řetízek pevným okem do kruhu.
Dále budeme háčkovat ve kruhových řadách.

Délka řetízku: 45 cm

img_9477.jpeg

R1: 3řo (1ds), 1ds do každého sloupku kolem dokola až do konce řady, po do 3.řo ze začátku řady, řadu spojíme (64 ds)

R2: 3řo (1ds), *prds do nasl sl, 1zrds do nasl sl * opak od * do * kolem dokola až do konce řady, po do 3.řo ze začátku řady, řadu spojíme (64 ds)

img_9744.jpeg

 

R3 – R27 opakujeme R2

Opakujeme R3 až do požadované délky vašeho nákrčníku.

 

R28: po do každého sl kolem dokola, neviditelné spojení.

Příze zastřihneme a zašijeme do rubové strany.

 

Nákrčník – tedy první část – je hotová!

Nákrčník má na výšku 21 cm

img_9498.jpeg

 

ČÁST B = KAPUCA

Stále háčkujeme háčkem 5 mm.

Začneme pevným okem a napojíme přízi kdekoliv na části A v řadě R1.

img_9747.jpeg

R1: 1řo (neslouží jako náhrada za pds), 2pds do 1. sl. (ZA ZADNÍ NIT), *1pds do nasl  9sl (ZA ZADNÍ NIT), 2pds do nasl sl (ZA ZADNÍ NIT)* opak od * do * kolem dokola až do konce řady, 2pds do posl sl (ZA ZADNÍ NIT), otoč (70 pds)

R2: 1řo (neslouží jako náhrada za pds), 2pds do 1. sl (ZA ZADNÍ NIT), *1pds do nasl  19sl (ZA ZADNÍ NIT), 2pds do nasl sl (ZA ZADNÍ NIT)* opak od * do * kolem dokola až do konce řady, 2pds do posl sl (ZA ZADNÍ NIT), otoč (75 pds)

R3: 1řo (neslouží jako náhrada za pds), 2pds do 1. sl (ZA ZADNÍ NIT), *1pds do každého sl v řadě (ZA ZADNÍ NIT)* opak od * do * kolem dokola až do konce řady, 2pds do posl sl (ZA ZADNÍ NIT), otoč (77 pds)

R4 – R8: opakujeme R3

R9 – R24: 1řo, 1pds do každého sloupku až do konce řady (ZA ZADNÍ NIT), otoč (87 pds)

 

img_0580.jpeg

Olem kolem kapuci

R1: 1řo, 1pds do každého sloupku kolem dokola kapuci, neviditelné spojení

Příze zastřihneme a zašijeme do rubové strany.

img_9754.jpeg

Spojení kapuci:

Přehneme práci na polovinu tak aby se začátek řady kapuci a konec řady dotýkaly k sobě. Srovnáme práci, aby na sebe navazovaly sloupky. Práci sešijeme, sešíváme na rub straně, sloupek po sloupku. Po sešití kapuci ještě zašijeme všechny volné konce a práci otočíme na líc.

Gratuluji krásný a originální nákrčník s kapucí je na světě a já vám přeji ať se vám příjemně nosí a dělá vám pěknou parádu! 

ROZMĚRY:

KAPUCA MÁ NA VÝŠKU 35 CM 
NÁKRČNÍK MÁ NA VÝŠKU 21 CM 
KAPUCA JE 62 CM ŠIROKÁ

img_0590.jpeg


 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥