Jdi na obsah Jdi na menu

Háčkovaná romantická tunika Duhová fantazie s květinovým vzorem

28. 5. 2024

Krásný den všem! Zdá se, že letní dny jsou konečně tady a je čas si vyrazit v nějaké prima vzdušné tunice. Mám pro vás nový návod na tuniku háčkovanou v romantickém stylu s kytičkami v horní a spodní části tunika. Tunika velice jednoduchý vzorek, je háčkovaná od shora dolů z jednoho klubíčka Duhové fantazie.

437134311_967959928664541_4520962668368954792_n.jpeg

Tato příze je moje oblíbená na letní modely, díky složení bavlna a akryl se příjemně nosí a výborně se s ní pracuje. Příze má jemné barevné přechody díky postupnému střídání barev na 4 nitce. Vybrala přízi, která má v horní části krásnou královskou modrou a končí v jemné meruňkové barvě. Ale na výběr je více než 30 dalších barevných variant.

Tunika je háčkovaná od kruhového sedla, které se postupně rozšiřuje. Na jsou 2 řady kytičkového vzoru. Sedlo si můžete upravit na větší či menší velikost. Jakmile budete spokojené s výškou a šířkou sedla, sháčkujeme sedlo a budeme pokračovat v háčkování těla tuniky. Tato část je velice snadná, střídají se zde 3 řady opakování. Opět háčkujeme do požadované délky a na závěr uháčkujeme ještě 3 řady kytičkového vzoru, aby byla tunika krásně sladěná.

img_3847.jpeg

Tunika má takový jednoduchý styl, který se dá nosit v průběhu celého roku, taková, kterou si může uháčkovat opravdu každý a v každé velikosti. Tuto tuniku lze velice dobře přizpůsobit jakékoliv velikosti, vašim přesným rozměrům rovnou při háčkování! I začátečník to může zkusit! Nezní to úžasně?

V mém video tutoriálu vás provedu každým krokem háčkování, abyste si uzpůsobili každou jeho část podle sebe a uháčkovali si tak skvělou romantickou tuniku, která vám dokonale padne. 


VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde: 

subscribe-bell-icon.jpeg

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

duhova-fantazie-tunika-s-kytickami-pin-cz.jpg

 

Zajímají vás další návody? Stáhněte si e-book HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU 

Připravila jsem pro vás e-book HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU jedná se o soubor více než 60 projektů s návody a videonávody za celý rok 2023!

Můžete si stáhnout e-book jako pdf s tříděným obsahem a odkazy, aby se vám lépe hledal návod, který potřebujete. Nebo jste třeba některý z návodů přehlédly a nyní vám udělá radost a nebo jen hledáte inspiraci a některý z mých nápadů vás posune v dalším tvoření!
Tento soubor je ZDARMA a můžete jej sdílet se svými kamarádkami a přáteli. Vzhledem k velikosti je nutné si HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU stáhnout z odkazu (nelze zaslat jako přílohu do mailu). Klikněte na odkaz nebo na obrázek e-booku a napište si o HÁČKOVÁNÍ S LÁSKOU A NEBESKOU 

https://forms.gle/DKsJzjVD4NZn3JSj9 

hackovani-s-laskou-a-nebeskou-2023.jpeg

MÁTE OTÁZKY? BUĎME V KONTAKTU! PŘIDEJTE SE K MOJÍ Facebook Skupince: Háčkování, pletení a tvoření z JEDNOHO KLUBÍČKA. Tipy, inspirace a návody. nebo YouTube Komunitě!

Doufám, že jsou pro vás články v mém blogu užitečné. Pokud máte jakékoliv další doplňující otázky, připomínky nebo komentáře, neváhejte se připojit k mé skupince na FACEBOOKU nebo navštivte naší YouTube Komunitu. Tato skupinka je vytvořená ke sdílení příspěvků, obrázků, fotografií, pokládání otázek, vkládání komentářů a myslím, že si tak můžeme všichni vzájemně pomoci, pokud si nevíme rady. TĚŠÍM SE NA VÁS!

 

HÁČKOVANÁ ROMANTICKÁ TUNIKA DUHOVÁ FANTAZIE S KVĚTINOVÝM MOTIVEM

Tato tunika je určené pro začátečníky, háčkujeme jednoduchý filetový vzor z dlouhých sloupků a řetízkových ok.

Potřebné jsou jen základní znalosti háčkování, vše je vysvětleno v podrobném návodu níže a podrobně ukázáno ve videonávodu.

Trošku složitější je háčkování kytičkového vzoru, ale vzhledem k tomu, že vzor má jen 4 řady a vše je podrobně ukázáno ve videonávodu a věřím, že i začátečník si může zkusit háčkovat květinová motiv na tunice.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k návodu, jste tady pro vás. Neváhejte se na mě obrátit.

img_3894.jpeg

INSTRUKCE A DOPORUČENÍ K NÁVODU NA HÁČKOVANOU ROMANTICKOU TUNIKU DUHOVÁ FANTAZIE S KVĚTINOVÝM MOTIVEM

Tato tunika je jednoduchým vzorem a háčkování je pohodové a zábavné! Věřím, že vás bude bavit uháčkovat si kruhové kytičkové sedlo v horní části tuniky a potom i na spodní části.

Tunika je háčkovaná od sedla, od shora dolů, po řadách a horní část rychle narůstá.

Pokud chcete upravit velikost, jen změníte počet řad a počet sloupků v řadě.

HÁČKOVANÁ ROMANTICKÁ TUNIKA DUHOVÁ FANTAZIE S KVĚTINOVÝM MOTIVEM- MATERIÁL

Co budeme k uháčkování těchto šatů potřebovat?

HÁČKOVANÁ ROMANTICKÁ TUNIKA DUHOVÁ FANTAZIE S KVĚTINOVÝM MOTIVEM jsou háčkované přízí: Duhová fantazie

https://www.vlnika.cz/z10281-prize-duhova-fantazie

Vlákno je složeno ze 4 nitek v příjemném složení bavlny a akrylu. Uháčkujete z ní velmi originální modely, ať už módní šátky, šály, čepice nebo svetříky. 

img_3717.jpeg

200 g / 800 m, 50% bavlna a 50% akryl

Spotřeba: 1 klubíčko

00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg

Háček: 3.0 mm  

Jehlu na sešívání

Označovače na označení 4 rohů

Nůžky

img_3851.jpeg

 

Obtížnost: level 1 - snadné háčkování pro začátečníky

 

Zkratky použité v návodu:

PO = Pevné oko

DS = Dlouhý sloupek
2xDS = 2x nahozený dlouhý sloupek

KS = Krátký sloupek

ŘO = Řetízkové oko

R = Řada

NÁSL = Následující

O = Oko, oka

OPAK = Opakovat

LÍC = Lícová strana

RUB  = Rubová strana

SPOJ = Spojit

PŘES = Přeskočit

img_6246.jpeg

 

HÁČKOVANÁ ROMANTICKÁ TUNIKA DUHOVÁ FANTAZIE S KVĚTINOVÝM MOTIVEM

POZNÁMKY K NÁVODU

1) Háčkovaná tunika – velikost – jsou háčkovaný na velikost dívčí, 165 cm nebo dámskou velikost XS jako volnější tunika, na dámskou velikost S/M jako tunika na tělo. Tunika má pružný vzor a pěkně se přizpůsobí postavě. Tunika mají má klasický volný střih a mírně se rozšiřuje ve spodní části přes boky.

2) Tunika je háčkovaná od kruhového sedla od shora dolů a můžete v průběhu háčkování zkoušet, jak vám padne a podle toho upravovat velikost.

3) V návodu jsou použity řetízková oka a dlouhé sloupky. Dlouhé sloupky tvoří velice jednoduchý filetový vzor v horní části tuniky.

4) Snadno si z tuniky uháčkujete i šaty, kdy budete háčkovat více řad v „těle“ tuniky nebo zopakujete více kytičkového vzoru ve spodní části. 

5) 3řo na začátku řady slouží jako náhrada za dlouhý sloupek. 

6) Tunika je háčkovaná v kruhových řadách, přičemž plynule rozšiřujeme s každým opakováním vzoru. Řada je spojena po doháčkování řady pevným okem.

7) Pokud budete chtít tuniku delší, opakujete 6 posledních řad vzoru až do požadované délky. Podle instrukcí můžete také případně rozšířit.

438099124_967959938664540_3785904161759861518_n.jpeg

 

Jak uháčkovat tento střih

Tato tunika je háčkováná od shora dolů od v raglánovém stylu s obdélníkovým sedlem.

Mám moc ráda tento styl a konstrukci, velikost je potom super snadno upravitelná!

Jedna z mých oblíbených věcí na háčkovaných raglanech shora dolů je, že si je můžete vyzkoušet a upravit velikost při háčkování podle svého stylu.

Pokud například zjistíte, že oblast podpaží je po dokončení sedla trochu těsná, můžete před rozdělením na rukávy a tělo topu jednoduše přidat ještě několik uzavřených řad sedla bez přidávání.

A pokud byste chtěli délku topu zkrátit/prodloužit, můžete jednoduše ubrat/přidat řady, dokud nebudete s délkou spokojeni! To samé platí i o rukávech.

Tento typ raglánové konstrukce je velmi vhodný i pro začátečníky, kteří si zkouší jen jednoduché vzory.

img_3879.jpeg

 

 

HÁČKOVANÁ ROMANTICKÁ TUNIKA DUHOVÁ FANTAZIE S KVĚTINOVÝM MOTIVEM - KONSTRUKCE

TUNIKA má tyto části:

SEDLO – začněte se zakládacím řetízkem tak abyste měli příjemný výstřih kolem krku, poté háčkujeme v řadách a postupně rozšiřujeme výstřih, v přidáváme rovnoměrně v každé řadě kolem dokola. Při háčkování práci neotáčíme, háčkujeme stále na lícové straně. Sedlo se rozšiřuje do kruhu. 

TĚLO TUNIKY – rozdělíme sedlo, abychom vytvořili průramky a potom už budeme jednoduše háčkovat po řadách směrem dolů bez rozšiřování. Háčkujeme jednoduchý vzor s opakováním 3 řad. 

Pro úpravu délky těla topu nebo rukávů jednoduše opakujte poslední řady, dokud nebudete s délkou spokojeni.

Tělo tuniky je háčkováno rovně bez zúžení v pase a potom se rozšiřuje přes boky.
Tělo tuniky je třeba zakončit řadou dlouhých sloupků a počte musí být dělitelný 12. 12 sloupků je počet potřebný na opakování jednoho květinového motivu bez rozšiřování. Končím tělo s 216 sloupky.

SUKNĚ – sukni tvoří 3 řady květinového motivu. Tuto část můžete opět uháčkovat delší nebo kratší, rovnou nebo s rozšířením.

SPODNÍ LEM – lem je háčkovaný mušličkovým - obloučkovým vzorem kolem dokola. 

img_6223.jpeg

 

HÁČKOVANÁ ROMANTICKÁ TUNIKA DUHOVÁ FANTAZIE S KVĚTINOVÝM MOTIVEM
PSANÝ NÁVOD

KRUHOVÉ SEDLO

Háček 3.0 mm

3řo na začátku řady slouží jako náhrada za ds
Háčkujeme po řadách. Práci neotáčíme po dokončení řady. Zakončíme řadu pevným okem.

Začínáme základním řetízkem, potom budeme háčkovat sedlo – rozdělíme si práci na 4 části.

Základní řetízek 110 řo, řetízek spojíme pevným okem do kruhové řady.
R1: 1řo, 1ks do každého řo, řadu uzavřeme po do 1.řo od začátku řady (110 sl)

Délka: 60 cm (obvod výstřihu)

R2: 3řo (1ds), *2řo, přes 1sl, 1ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady.

R3: 3řo (1ds), *1ds do řm, 1ds do ds* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (110 ds)

R4: 3řo (1ds), 1ds do 1. sl, 1ds do násl 10sl *2ds do násl sl, 1ds do násl 10sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (120 ds)

KVĚTINOVÝ VZOR

R5: 3řo (1ds), 1ds do násl 2sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2ds do násl sl,
*
1ds do násl 3sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (12 opakování vzoru, 12x rozšíření)

R6: 3řo (1ds), 1ds do 1. sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 3.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl
*2
ds do násl sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 4.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (12 opakování vzoru, 12x rozšíření)

R7: 3řo (1ds), 1ds do násl sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 2ds do násl ds, 
*
1ds do násl 2 sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 2ds do násl ds* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (12 opakování vzoru, 12x rozšíření)

R8: 3řo (1ds), 1ds do 1.sl, 1dc do násl sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl 2ds 
*2
ds do násl sl, 1dc do násl sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl 2ds * opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (12 opakování vzoru, 12x rozšíření)

R9: 3řo (1ds), 1dc do násl 4 sl, 1ds do násl 2 řo, 1ds do 2xds, 1ds do násl 2 řo, 1ds do násl 3 sl, 2ds do násl sl,
*
1dc do násl 5 sl, 1ds do násl 2 řo, 1ds do 2xds, 1ds do násl 2 řo, 1ds do násl 3 sl, 2ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (12 opakování vzoru, 12x rozšíření, 15x12 =180 ds)

R10: 3řo (1ds), 1dc do násl sl, 2ds do násl sl, *1dc do násl 2 sl, 2ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (180 + 60 = 240 ds)

438902997_967959968664537_741088620001917536_n.jpeg

KVĚTINOVÝ VZOR

R11: 3řo (1ds), 1ds do násl 2sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2ds do násl sl,
*
1ds do násl 3sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (24 opakování vzoru, 24x rozšíření)

R12: 3řo (1ds), 1ds do 1. sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 3.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl
*2
ds do násl sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 4.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (24 opakování vzoru, 24x rozšíření)

R13: 3řo (1ds), 1ds do násl sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 2ds do násl ds, 
*
1ds do násl 2 sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 2ds do násl ds* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (24 opakování vzoru, 24x rozšíření)

R14: 3řo (1ds), 1ds do 1.sl, 1dc do násl sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl 2ds 
*2
ds do násl sl, 1dc do násl sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl 2ds * opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (24 opakování vzoru, 24x rozšíření) 24x14 sl, 336 sl

R15: 3řo (1ds), 1ds do 1.sl, 1dc do násl 4 sl, 1ds do násl 2 řo, 1ds do 2xds, 1ds do násl 2 řo, 1ds do násl 4 sl,
*2ds do násl sl, 
1dc do násl 4 sl, 1ds do násl 2 řo, 1ds do 2xds, 1ds do násl 2 řo, 1ds do násl 4 sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (24 opakování vzoru, 24x rozšíření, 336 + 24 = 360 ds)

R16: 3řo (1ds), 1dc do každého sl kolem dokola. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (360 ds)

R17: 3řo (1ds), *1řo, přes 1ds, 1ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. 

Rozdělíme na 4 části. 90 sloupků jedna část. 

R18: 1řo, 1ks do ds, 1ks do řm, *1ks do ds, 1ks do řm* opak od * do * až k označovači. 90 ks
Průramek: 20 řo
Spojíme řadu po do 1řo na začátku řady. Přízi ustřihneme.

Přeskočíme 6 opakování vzoru, 90sl.

Navážeme novou přízi. 
1řo, 1ks do ds, 1ks do řm, *1ks do ds, 1ks do řm* opak od * do * až k označovači. 90 ks
Průramek: 20 řo
Spojíme řadu po do 1řo na začátku řady. 

3řo (1ds), 1ds do násl 20 řo, *1ds do ds, 1ds do řm* opak od * do * až k označovači. 90 ds
1ds do násl 20 řo, *1ds do ds, 1ds do řm* opak od * do * až k označovači. 90 ds
Spojíme řadu po do 3.řo na začátku řady. 

 

TĚLO TUNIKY

R19: 3řo (1ds), 1ds do každého ds až do konce řady. Spojíme řadu po do 3.řo na začátku řady. 

R20: 3řo (1ds), *1řo, přes 1ds, 1ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. 

R21: 3řo (1ds), *1ds do řm, 1ds do ds* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. 

R22: 3řo (1ds), 1ds do každého ds až do konce řady. Spojíme řadu po do 3.řo na začátku řady. 

Opakujeme řady R20-R22 až budete spokojené s délkou těla tuniky (220 ds)

Končím řadou R46 kde ujímám 2x na každé straně, řadou ds 216 ds

img_5503.jpeg

 

SPODNÍ ČÁST TUNIKY - KVĚTINOVÝ VZOR

R47: 3řo (1ds), 1ds do násl 3sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl 3 sl,
*
1ds do násl 4sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl 3 sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (18 opakování vzoru, vzor 12 sl)

R48: 3řo (1ds), 1ds do násl sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 3.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl
*1
ds do násl 2sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 4.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. 

R49: 3řo (1ds), 1ds do násl sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 1ds do násl ds, 
*
1ds do násl 2 sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 1ds do násl ds* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. 

R50: 3řo (1ds), 1dc do násl sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl sl 
*2
ds do násl sl, 1dc do násl sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl sl * opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. 

R51: 3řo (1ds), 1dc do násl 3 sl, 1ds do násl 2 řo, 1ds do 2xds, 1ds do násl 2 řo, 1ds do násl 3 sl,
*
1dc do násl 4 sl, 1ds do násl 2 řo, 1ds do 2xds, 1ds do násl 2 řo, 1ds do násl 3 sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (216ds)

R52: 3řo (1ds), 1dc do každého ds kolem dokola. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady.

R53 - R56 květinový vzor
R57: řada dlouhých sloupků

R58: řada dlouhých sloupků s rozšířením 2x na každé straně: 220 sl

img_5501.jpeg

KVĚTINOVÝ VZOR

R59: 3řo (1ds), 1ds do násl 2sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2ds do násl sl,
*
1ds do násl 3sl, 3řo, přes 2sl, 2xds do násl sl, 3řo, přes 2sl, 1ds do násl sl, 2ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (22 opakování vzoru, 22x rozšíření)

R60: 3řo (1ds), 1ds do 1. sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 3.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl
*2
ds do násl sl, přes 2sl, 4řo, 1ks do 4.řo z řm, 1řo, přes 2xds, 1ks do 1.řo z násl řm, přes 2sl, 1ds do násl sl* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (22 opakování vzoru, 22x rozšíření)

R61: 3řo (1ds), 1ds do násl sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 1ds do násl ds, 
*
1ds do násl 2 sl, 4řo, 1ks do ks, 1ks do 1řo řm, 1ks do ks, 4řo, 1ds do násl ds* opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (bez rozšíření)

R62: 3řo (1ds), 1dc do násl sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl sl 
*1
ds do násl 2sl, 1ds do násl 2 řo, 2řo, přes ks, 2xds do ks, přes ks, 2řo, 1ds do 3.řo a 1ds do 4.řo řm, 1ds do násl sl * opak od * do * až do konce řady. Řadu uzavřeme po do 3. řo od začátku řady. (bez rozšíření, 22 opakování, 12 sl ve vzoru)

img_5505.jpeg

SPODNÍ LEM TUNIKY: po do násl 2sl, 6ds do 1.sl, přes 2 sl, po do násl 2sl, přes 2sl, 6ds do násl sl, přes 2sl, 

Přízi ustřihneme a zašijeme volný konec.

Rozměry: 
obvod výstřihu: 52 cm 
výška sedla: 15 cm
obvod sedla: 160 cm
průramek: 18 cm

rozšíření těla šatů: 8 cm na každé straně (20 sloupků)
šířka těla tuniky: 41 cm

šířka spodní části těla tuniky: 45 cm
šířka spodní části tuniky - mušličky: 55 cm
délka tuniky: 53 cm

Přízi ustřihneme a zašijeme volný konec.

img_6207.jpeg

Nádherné háčkované letní šaty nebo tunika se čtvercovým květinovým motivem je hotová! Přeji ať si ji užijete nejen v letních dnech, ale klidně celý rok! Věřím, že vám bude ohromně slušet!

A co nás čeká dál? 

Uložte si tento návod. Připněte si návod na vaši nástěnku na Pinterestu a můžete se k němu kdykoliv vrátit. 

Ponechte komentář: Velice si vážím vaší zpětné vazby a každý komentář mě potěší. Napište mi, jak se vám návod a video návod líbil. 

Sdílejte příspěvek na sociálních sítích Instagram a Facebook: Pokud si uháčkujete projekt podle mého návodu, nezapomeňte se pochlubit vaším dílem a sdílet s ostatními, označte váš příspěvek tagem @sonanebeska.

Moc se těším, až mi ukážete, jak se vám háčkování povedlo! 

Zajímají vás další návody ZDARMA? Co třeba návody na další oblíbené šaty nebo topy? Podívejte se třeba na tyto často sledované:

Zajímají vás další návody ZDARMA?

Přemýšlíte už jaké šaty na léto? Možná vás zaujme některý těchto návodů  ❤️

Zajímají vás další návody ZDARMA? Co třeba návody na PONČA A KARDIGANY?
V mé kolekci háčkovaných návodů naleznete tyto návody zdarma a doplněné video návody. Podívejte se na tyto oblíbené:

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších video návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥