Jdi na obsah Jdi na menu

Hackovana fancy vesta pro zacatecniky

8. 10. 2021

Dnes mám pro vás opět jednu rychlou a snadnou háčkovanou vestu – pokud chcete udělat radost sobě nebo kamarádce šik kouskem do šatníku a nemáte zrovna moc čas, tento návod je právě pro vás.

Tato dlouhá vesta je krásná a rafinovaná, zábavná na nošení, ať už si ji vezmete k šatům, džínům nebo v létě k šortkám. Krásně vám ze-štíhlí a prodlouží postavičku a skryje případné širší boky.  

img_5702.jpegp9220085.jpeg

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg   

fancy-black-vest_pin-cz.jpeg

Vyzkoušejte i tyto oblíbené návody:

sweetheart-poncho-pin-cz.jpeg cozy-white-vest_pin-cz.jpeg

poncho-pin-cz--1-.jpeg pin-cz.jpeg

Vesta je k nošení celoročně, skvělá je na nošení uvnitř, doma i do práce a na od jara do podzimu i na ven.

Háčkování je velice snadné, používám jen dlouhé sloupky a řetízková oka.

Vesta je háčkovaná nopkatou fancy přízí Alfa.

Vesta je háčkovaná ze tří částí: zadní díl a dva přední díly, obdélníky, které jsou sháčkované k sobě na ramenou a na stranách. Každý díl je háčkovaný od spodu nahoru a všechny díly mají stejný vzor, opakující se vzor.

Vesta nemá žádné komplikované rozšiřování a zužování a tvarované. Prostě snadné, opravdu snadné J

Vesta tvoří zajímavý kousek do šatníku, v černé barvě působí velmi elegantně a příjemně se nosí.

Doporučuji pro začínající háčkulinky, které chtějí udělat radost sobě nebo někoho podarovat.

Vzhledem k tomu, že je vesta háčkovaná jednoduchým opakujícím se vzorem, v jednoduchých tvarech, zjistíte, že je příjemnou meditační chvilkou, když máte doma volnou chvíli. Díky dlouhým rovným liniím a decentnímu vzoru je zeštíhlující a krásná.

https://www.vlnika.com/z2087-alfa-yarn

img_5704.jpeg

Hmotnost: 50g, návin v klubku: 75 m
100% polyester

Materiál:
Na velikost S/M budete potřebovat 
Přízi od Vlnika.cz Alfa Fancy: 5 klubíček
Háček: 7.00 mm
6 knoflíků – různé barvy, různé tvary a velikosti
Nůžky a jehlu

p9220123.jpeg

Obtížnost: Level 1 - snadné háčkování pro začátečníky

Zkratky použité v návodu:

PO = Pevné oko
DS = Dlouhý sloupek
ŘO = Řetízkové oko
Ř = Řada
M = mezera
NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

 

p9220112.jpeg

Poznámky k návodu

1) Než se pustíte do háčkování, doporučuji změřit si postavu a rozhodnout se pro šířku a délku vesty. Rozměry jsou uvedené níže.

2) Návod je připraven na dámskou velikost S/M. Velikost si upravíte počtem řad a řetízkových ok. Počet řad vám udává délku vesty. A šířku si nastavíte počtem řetízkových ok - na předním i zadním díle. Pro delší a širší vestu budete potřebovat více příze.

3) 3 řo nepočítám jako náhradu a háčkuji 1dc do 1. sl v řadě.

4) Projekt je háčkovaný ze 3 obdélníku – zadní díl, přední díl širší a přední díl užší. Pokud chcete můžete háčkovat i stejně velké přední díly a zapínání tak nebude na straně, ale prostřed.
5) Všechny 3 díly mají stejný vzor a stejnou délku / počet řad.

p9220099.jpeg

 

Pro začátečníky doporučuji i tento velmi oblíbený návod na šal, který je snadný a velmi rychle hotový. Doufám, že se vám bude líbit:

 

PSANÝ NÁVOD

Háčkujeme v řadách, po každé řadě práci otočíme.

Háčkujeme od spodu nahoru.
Háček 7.00 mm

Základní řetízek: 33 řo

R1: 2 řo (neslouží jako náhrada v celém projektu), 1 ds do 3. řo od háčku, dále háčkujeme 1 ds do každého řo až do konce řady, otoč(33 ds)

R2: 2 řo, 1 ds do 1. sl v řadě, (1 řo, přes 1 sl, 1 ds do nasl sl) opakujeme 2x * 2 řo, přes 2 sl, 1 ds do nasl sl, (1 řo, přes 1 sl, 1 ds do nasl sl) opak 2x *, opak od * do * až do konce řady, otoč

R3: 2 řo, 1 ds do 1. sl v řadě, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, * 2 řo, přes 2řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl* opak od * do * až do konce řady, otoč

R4 = R2

R5 = R3

Opakujeme řady R2 a R3

Celkem háčkujeme 24 řad
Poslední řada R25: 2 řo, 1 ds do každého sl a do každé 1 rm až do konce řady (33 ds)

 

img_5709.jpeg

Přední díl – část t A (šiřší): 26 sloupků v řadě

Základní řetízek: 26 řo

R1: 2 řo (neslouží jako náhrada v celém projektu), 1 ds do 3. řo od háčku, dále háčkujeme 1 ds do každého řo až do konce řady, otoč (26 ds)

R2: 2 řo, 1 ds do 1. sl v řadě, (1 řo, přes 1 sl, 1 ds do nasl sl) opakujeme 2x, * 2 řo, přes 2 sl, 1 ds do nasl sl , (1 řo, přes 1 sl, 1 ds do nasl sl) opak 2x *, opak od * do * až do konce řady, otoč

R3: 2 řo, 1 ds do 1. sl v řadě, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, * 2 řo, přes 2řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl* opak od * do * až do konce řady, otoč

R4 = R2

R5 = R3

Opakujeme řady R2 a R3

Celkem háčkujeme 24 řad
Poslední řada R25: 2 řo, 1 ds do každého sl a do každé 1 rm až do konce řady (26 ds)

p9220105.jpeg

Přední díl – část t A (užší): 19 sloupků v řadě

Front panel B (narrower) 19 stitches

Základní řetízek: 19 řo

R1: 2 řo(neslouží jako náhrada v celém projektu), 1 ds do 3. řo od háčku, dále háčkujeme 1 ds do každého řo až do konce řady, otoč (19 ds)

R2: 2 řo, 1 ds do 1. sl v řadě, (1 řo, přes 1 sl, 1 ds do nasl sl) opakujeme 2x * 2 řo, přes 2 sl, 1 ds do nasl sl , (1 řo, přes 1 sl, 1 ds do nasl sl) opak 2x *, opak od * do * až do konce řady, otoč

R3: 2 řo, 1 ds do 1. sl v řadě, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, * 2 řo, přes 2řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl, 1 ds do 1řo rm, 1 ds do nasl sl* opak od * do * až do konce řady, otoč

R4 = R2

R5 = R3

Opakujeme řady R2 a R3

Celkem háčkujeme 24 řad
Poslední řada R25: 2 řo, 1 ds do každého sl a do každé 1 rm až do konce řady (19 ds)

 

Sháčkujeme ramena pevnými oky:

Přiložíme k sobě poslední řadu Zadního dílu a Předního dílu A: uháčkujeme 12 pevných ok, háčkujeme pevné oko do každého sloupku v poslední řadě obou dílu, háčkujeme od kraje ke středu vesty

Přiložíme k sobě poslední řadu Zadního dílu a Předního dílu B: uháčkujeme 12 pevných ok, háčkujeme pevné oko do každého sloupku v poslední řadě obou dílu, háčkujeme od kraje ke středu vesty

 

Sháčkujeme strany: přeskočíme 9 řad od shora, začneme novou přízi, pevné oko.

V řadě R7, háčkujeme odshora nahoru, uháčkujeme 2řo a ds, na stejné úrovni a řadě spojíme po přední a zadní díl. Sháčkujeme celkem 9 řad pomocí dlouhého sloupku a pevného oka do protilehlého dílu (vždy sloupek ve stejné řadě)

img_5703.jpeg

 

VELIKOST

Délka: 85 cm

Šířka: zadní panel: 42 cm, přední panel B 25 cm, přední panel A: 33 cm

Šířka sešití na ramenou: 12 cm

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář