Jdi na obsah Jdi na menu

Hackovana darkova tasticka s listeckovym motivem

7. 7. 2022

Krásný den moje šikovné kamarádky!

Dnes mám pro vás připravený zase jeden z mých rychlých návodů, kterým můžete spotřebovat zbytky přízí.

Tento originální háčkovaný dárkový sáček nebo taštička je háčkovaný vzorkem z malých roztomilých lístečků a ozdobený knoflíkem ve tvaru srdce. Dárková taštička tak má ještě více romantický a luxusní vzhled.

img_2156.jpeg

Dárková taštička určitě potěší i samotná jako krásný dárek, kterým uděláte radost svým přátelům i rodině.

Tento projekt se vám může hodit například i na Vánoce nebo Valentýna a vlastně vůbec na všechny sváteční dny, kdy chcete někomu udělat potěšení.

Pokud hledáte návod na krásnou originální dárkovou taštičku s motivem malých lístečků, tento návod je právě pro vás a já mám radost, že jej s vámi mohu sdílet.

Návod je opět zdarma a doplněný videonávodem.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší  party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

 

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

 

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

drawstring-bag-post_pin-cz.jpg

 

Rádi háčkujete různé kabelky, tašky, taštičky? Možná by se vám mohly líbit i tyto návody.

Stačí kliknout na obrázek projektu, který se vám líbí – návody jsou zdarma a doplněné vždy videonávodem.

rainbow-bag_pin-cz.jpeg

beach-bag-pin-cz.jpeg

 

handbag4.jpeg

drawstring1.jpeg

 

Háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem
Instrukce k návodu

Háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem určitě lze uháčkovat velice rychle, pokud máte tak hodinku času, taštička bude na světě.

Háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem má jednoduchou konstrukci – je háčkovaná ze 2 stejných čtverců. Čtverec je háčkovaný v kruhových řadách.

Čtverce jsou sháčkované dohromady a následně je uháčkovaný horní olem a šňůrka na stažení.

Návod je jednu univerzální velikost.

Čtverec má rozměr 9 x 9 cm.

Tento návod na háčkovaný čtverec můžeme samozřejmě využít na další krásné háčkované projekty, jako jsou letní halenky, topíky nebo ponča a také třeba na háčkovanou letní deku.

img_2153.jpeg

Příze: použijte jako přízi máte oblíbenou, stačí jen malý zbytek příze.

Tento návod je háčkovaný zbytkem příze Alize Bella Ombre Batic, vybrala jsem tuto levandulovou barvu. Lze háčkovat jakoukoliv barvou, kterou máte v oblibě, nebo i různými barevnými kombinacemi.

Příze: Alize Bella Ombre Batic: 100% bavlna, 250g, 900m – zbytek příze

00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg

Výhodou tohoto návrhu je, že můžete uháčkovat dárkovou taštičku různými přízemi a experimentovat tak s velikostí taštičky. Podle dané příze zvolte vhodný háček. A výhodou je, že nemusíte kupovat nová klubíčka, jen zkontrolujte vaše zásoby, určitě se nějaký vhodný zbytek klubíčka najde.

Návod je háčkovaný háčkem 3.0 mm.

Dále budete potřebovat nůžky a jehlu na zašití volných konečků.

Pokud chcete taštičku ozdobit knoflíkem, vyberte nějaký originální s užší dírkou.

Obtížnost: level 1 - snadné háčkování pro začátečníky 

Zkratky použité v návodu:
PO = Pevné oko
KS = Krátký sloupek
PDS = Polodlouhý sloupek
DS = Dlouhý sloupek

ŘO = Řetízkové oko
R = Řada
M = mezera

NÁSL = Následující
O = Oko, oka
OPAK = Opakovat
LÍC = Lícová strana
RUB  = Rubová strana
SPOJ = Spojit
PŘES = Přeskočit

img_2137.jpeg

Poznámky k návodu

1) Háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem je háčkovaná ze 2 stejně velkých čtverců.

2) I čtverec samotný lze použít třeba jako prostírání, nebo jej využijte při háčkování letního oblečení – topů nebo halenek, letní deky a určitě přijdete samy na další využití.
3) Čtverec je háčkovaný v uzavřených řadách.

4) Čtverce jsou sháčkované k sobě po třech stranách, jedna strana zůstane otevřená.

5) Vrchní olem je háčkovaný od shora nahoru, používáme stejný lístečkový vzor.

6) Háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem je vhodná i pro začátečníky. Jediné, co může být obtížnější, jsou sháčkované 3 dlouhé sloupky k sobě dohromady. Po několika si řadách si tento vzor jistě osvojíte a pak už se opakuje jen tento vzorek a mezi lístečky jsou řetízková oka.

7) 3 sháčkované dlouhé sloupky tvoří malý roztomilý lísteček, který je dominantou tohoto vzoru.

img_2144.jpeg

 

Háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem

Psaný návod

ČTVEREC

Háček 3.0 mm

Začínáme magickým kroužkem

Háčkujeme v uzavřených řadách

R1: Sháčkujeme 2řo+2ds = sh3ds, 4řo, opakujeme ještě 3x: sh3ds + 4řo, řadu uzavřeme po do vrcholku sh3ds na začátku řady (4 lístečky a mezi nimi 4řo)

R2: 6řo, do každé 4řo řm uháčkujeme: sh3ds + 4řo + sh3ds + 4řo, řadu uzavřeme sh3ds, které uháčkujeme tak, že sháčkujeme 2ds s 2řo ze začátku řady (8 lístečků)

R3: 3řo, *3řo, 1pds do nasl 4řo řm, 3řo, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl 4řo řm*, opakujeme 4x od * do * až do posl 4řo řm, řadu uzavřeme sh3ds, které uháčkujeme tak, že sháčkujeme 2ds s 2řo ze začátku řady.

img_2135.jpeg

 

R4: 3řo, *3řo, 1pds do nasl 3řo řm, 3řo, 1pds do nasl 3řo řm, 3řo, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl 4řo řm*, opakujeme 4x od * do * až do posl 4řo řm, řadu uzavřeme sh3ds, které uháčkujeme tak, že sháčkujeme 2ds s 2řo ze začátku řady

R5: 3řo, *3řo, 1ds do nasl 3řo řm, 1řo, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl 3řo řm, 1řo, 1ds do nasl 3řo řm, 3řo, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl 4řo řm*, opakujeme 4x od *do * až do posl 4řo řm, řadu uzavřeme sh3ds, které uháčkujeme tak, že sháčkujeme 2ds s 2řo ze začátku řady

R6: 1řo, *3ks do 3řo řm, 1ks do ds, 1ks do 1řo řm, 3ks do 4řo řm, 1ks do 1řo řm, 1ks do ds, 3ks do 3řo řm, 5ks do 4řo řm*, opakujeme 4x od * do * až do konce řady, řadu uzavřeme po do 1. sl ze začátku řady

ČTVEREC 9 cm x 9 cm

Přízi ustřihneme a volný konec zašijeme.

img_2121.jpeg

Opakujeme řady R1 - R6 a uháčkujeme 2. čtverec.

Přízi nestříháme, použijeme ji hned na sháčkování čtverců k sobě.

 

SPOJENÍ ČTVERCŮ

Se stávající přízí a háčkem, sháčkujeme čtverce k sobě. Čtverce položíme na sebe, tak že rubová strana horního čtverce směřuje nahoru a rubová strana spodního čtverce směřuje dolů, tj. obě lícové strany jsou uvnitř.

Čtverce sháčkujeme pevnými oky, sháčkujeme vždy vnější nitě, pevné oko do každého ks.

Sháčkujeme 3 strany, jednu stranu necháme volnou a budeme pokračovat bez stříhání příze rovnou háčkovaným horním olemem.

Při háčkování pevných ok, dbejte na utahování, abyste neháčkovali příliš volně nebo moc neutahovali.

img_2126.jpeg

 

HORNÍ OLEM

Se stávající přízí a stejným háčkem

Háčkujeme v uzavřených řadách.

R1: 2řo, *1ds do spoje čtverců, 3řo, přes 3 sl, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl sl, 3řo, přes 3 sl, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl sl, 3řo, přes 3 sl, (sh3ds+ 4řo + sh3ds) do nasl sl, 3řo, přes 3 sl* opakujeme od * do * až do konce řady, řadu uzavřeme po do ds ze začátku řady

R2: 2řo, *1ds do ds, 3řo, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl řm, 3řo, (sh3ds + 4řo + sh3ds) do nasl řm, 3řo, (sh3ds+ 4řo + sh3ds) do nasl řm, 3řo* opakujeme od * do * až do konce řady, řadu uzavřeme po do ds ze začátku řady

R3 = R2

Přízi ustřihneme a volný konec zašijeme.

img_2147.jpeg

 

ŠŇŮRKA

Háčkujeme stejnou přízí a stejným háčkem

Začneme pevným okem, ponechte si na začátku o něco delší koneček.

Uháčkujeme klasický základní řetízek asi 40 cm.

Přízi ustřihneme a opět ponechte o něco delší volný konec.

img_2141.jpeg

 

ZAKONČENÍ

Protáhneme šňůrku řadou R1 z horního olemu. Protahujeme jednou nad a jednou pod skupinkou lístečků a sloupky.

Nakonec můžeme zavázat na uzel nebo na mašličku.

Můžete také ozdobit dekorativním knoflíkem, já jsem pro tuto taštičku zvolila knoflík ve tvaru srdíčka. Jednoduše jen navléknete oba konce řetízku na jehlu a jehlu protáhnete dírkou knoflíku a potom na koncích uvážeme uzlíky.

Moje háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem měří:

9 cm x 13 cm

Přeji ať se vám tato háčkovaná ozdobná dárková taštička s lístečkovým motivem povede a dělá velkou radost vám nebo vašim milovaným.

img_2130.jpeg

Pokud rádi háčkujete z příze Alize Bella Ombre Batik, mohli by se vám líbit i tyto návody - a protože návin v klubíčku je opravdu velmi dlouhý, vše je háčkováno stále z jednoho klubíčka a poslední zbytečky jsem využila na háčkované dárkové taštičky.

bucket-hat-pin-cz.jpeg

violet-top_pin-cz.jpeg

pin-cz--1-.jpeg

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥