Jdi na obsah Jdi na menu

Hackovany top ze ctvercu s kvetinovym motivem

26. 8. 2022

Krásný letní den moje milé kamarádky!

Také rády zkoušíte různé vzory na háčkované čtverce? K dispozici je mnoho různých návodů a zajímavých vzorů, ze který můžete „složit“ halenky, topíky, šaty, sukně, ale i kabelky a taštičky.  

Pro dnešní návod jsem zvolila háčkovaný čtverec s květinou uprostřed. Ze 12 čtverců a 4 trojúhelníků jsem uháčkovala krásnou krajkovou halenku. Halenka je háčkovaná ze 3 odstínů růžové, poskládat ji můžete z jakýchkoliv barevných kombinací – krásně se dají zužitkovat i zbytky barevných klubíček.

img_3955.jpeg

Tento háčkovaný topík má ramínka na zavazování, můžete je uháčkovat i „na pevno“, jak komu lépe vyhovuje. Topík je skvělý nejen na letní dny, na dovolené u vody a nebo prázdninové festivaly, ale celoročně jako elegantní nadčasový doplněk do vašeho šatníku.

Tuto krásnou halenku si můžete uháčkovat pro sebe nebo pro své kamarádky - určitě jim udělá radost! Níže naleznete přehled, jak správně zvolit velikost čtverce, aby halenka dobře seděla.

Návod je určený pro zkušenější začátečníky. Potřebujete znát háčkování krátkých a dlouhých sloupků a mezi nimi řetízková oka, trochu obtížnější může být samotné sháčkování čtverců – vše je vysvětleno a ukázáno jako vždy ve videonávodu a připravila jsem proto také info-grafiku ukazující rozmístění čtverců a trojúhelníků pro správné sháčkování k sobě.  

Zbývá už jen si zvolte si barvu, kterou máte rádi. Vybrat vaši oblíbenou přízi a pustíme se společně do háčkování topíku.

Pojďme se podívat jak na to!

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

VIDEO NÁVOD

K psaným návodům připravuji podrobné video návody, zpracované podrobně krok za krokem od prvního oka po zastřižení příze :) tak, aby jim porozuměli i začátečníci a snažím se přidat vždy i něco navíc, aby si z nich odnesli něco nového i zkušenější.

 

Tyto návody jsou veřejné a ZDARMA pro všechny :)

Nastavte si odběr videí právě zde:  

subscribe-bell-icon.jpeg

Nemáte nyní čas se pustit do háčkování? Připněte si projekt na vaši nástěnku na Pinterestu a pusťte se do háčkování později.

pin-it-for-later-logo-1.jpeg

granny-square-top_pin-cz.jpg

 

Vyzkoušejte i tyto návody na další oblíbené tuniky, letní topíky a tílka. Většina z nich je určena pro začátečníky a jsou opravdu snadné a super rychlé! Klikněte na vybraný vzor a dostanete se na stránku s návodem nebo se mrkněte do této sekce na mém blogu: 
https://www.nebeska.eu/clanky/navody-a-video-navody/topiky--tricka--tilka-i-bluzky/

crochet-halter-top.jpeg

halter-top-pin-cz-web.jpg

oranga-and-yellow-crop-top_pin-cz--3-.jpeg

dress_duhova-fantazie_pin-cz.jpeg

white-crop-top_pin-cz.jpeg

beach-tunic-pin-cz.jpeg

pin-cz--1-.jpeg

violet-top_pin-cz.jpeg

pin-cz--2-.jpeg

 

INSTRUKCE A DOPORUČENÍ k háčkovanému top ze čtverců s květinovým motivem

Top je háčkovaný ze 12 stejných čtverců a 4 trojúhelníků, kterou jsou sháčkované dohromady.

Horní olem topíku kolem předního a zadního výstřihu je háčkovaný z krátkých sloupů a malých pikotek.
Spodní olem tvoří jen krátké sloupky.

img_3815.jpeg

Topík si snadno uháčkujete na jakoukoliv velikost. Připravila jsem pro vás přehlednou tabulku velikostí a doporučených rozměrů.

Snaží jen přeměřit obvod přes hrudník a podle tabulky uháčkovat správně velký čtverec.

Čtverec měříme tak, že změříme jeho stranu od rohu k rohu shora dolů (strany jsou stejně velké), nikoliv velikost od rohu do rohu diagonálně.

Návod níže je na dívčí velikost.

Top je háčkovaný přízí Flora Cake Mocha yarn, 250g / 900 m, 40% akryl, 60% bavlna, 100% recyklovaná příze.

 

00-logo-vyr--ezane---s-ochrannou-zna--mkou.jpg

Příze Flora Cake Mocha yarn je krásná samovzorující příze, má jemné ombré přechody

Pro dívčí velikost budete potřebovat jen půl klubíčka této příze.

Pro tento návod mi krásně vyšly 3 odstíny růžové barvy – tmavě růžová, střední a světlá růžová.

Háčkovala jsem háčkem 3 mm.

Dále budete potřebovat nůžky a jehlu.

img_3670.jpeg

 

Obtížnost: level 2 - háčkování pro zkušenější začátečníky

 

Zkratky použité v návodu:

PO = Pevné oko

KS = Krátký sloupek

DS = dlouhý sloupek

ŘO = Řetízkové oko

Ř = Řada

M = mezera

NÁSL = Následující

O = Oko, oka

OPAK = Opakovat

LÍC = Lícová strana

RUB  = Rubová strana

SPOJ = Spojit

PŘES = Přeskočit

 

Speciální techniky: sh3ds = sháčkované 3 dlouhé sloupky dohromady

img_3971.jpeg

POZNÁMKY K NÁVODU K HÁČKOVANÉMU TOP Z KVĚTINOVÝCH ČTVERCŮ

1) Návod níže je na DÍVČÍ velikost. Dobře padne i na velikost XS a snadno top přizpůsobíte vaší přesné velikosti, podle velikost základního čtverce. Nezapomeňte, že na větší velikost bude třeba více příze než je uvedeno výše. Instrukce, jak uháčkovat velikost M, L a XL, naleznete níže.

VELIKOST: DÍVČÍ

14.jpg

 

 

2) Před začátkem háčkování si vezměte míru - obvod přes hrudník.

12.jpg

 

3) Top se skládá z celkem 12 čtverců, 4 čtverce ve 3 řadách a ze 4 trojúhelníků ve spodní řadě, aby byl top dole zarovnaný.

4) Ramínka topu jsou uháčkované jako klasický základní řetízek, řetízek je háčkovaný ze 3 přízí najednou, aby byl silnější. Ramínka jsou na zavazovaní.

5) Čtverec je háčkovaný od středu, začínáme háčkováním do kruhu, ve středu je květinový motiv a potom se z kruhu vytvoří čtverec.

6) Čtverec / trojúhelník je háčkovaný z jedné barvy příze. Pokud chcete top hodně barevný můžete použít i různé barevné příze na jeden čtverec / trojúhelník.

7) V mém návody jsem složila top z jedno-barevných čtverců – střídala jsem na topu 3 odstíny růžové. Rozmístění čtverců a trojúhelníků naleznete níže v grafice. Pokud chcete top více barevný můžete použít čtverce / trojúhelníky různých barev, podle vašeho vkusu a fantazie.

8) 3řo na začátku řady slouží jako náhrada za dlouhý sloupek

9) Kolem předního a zadního výstřihu je olem s pikotkami.

6) Instrukce mezi dvěmi hvězdičkami znamenají, že se vzor opakuje

img_3825.jpeg

 

PSANÝ NÁVOD

Návod začínáme háčkovaným čtvercem. Celkem uháčkujeme 12 čtverců.

Čtverec začínáme magickým kroužkem.

Háčkujeme v kruhových řadách.

Lícová strana vždy směrem nahoru, k nám.

Řadu končíme a začínáme v rohu.

Řadu zakončíme pevným okem.

Pevné oko nepočítáme jako sloupek.
Pevná oka používáme také pro přesun do rohu.

Háček 3.00 mm

img_3954.jpeg

R1: 1řo, 8 ks do magického kroužku, řadu zakončíme po do 1. ks na začátku řady (8 ks)

 

R2: 3řo (1ds), 1ds do 1. sl, 2ds do každého sl kolem dokola, řadu zakončíme po do 3. řo ze zač. řady. (8 skupinek ds)

 

R3: 3řo (1ds) + 1řo, *1ds do nasl sl + 1řo*, opakujeme 15x kolem dokola od * do *, řadu zakončíme po do 3. řo ze zač. řady (16ds a 1řo mezi nimi)

 

R4: 2řo (1ds) + sh2ds + 3řo, *sh3ds do každé 1řo řm + 3řo*, opakujeme 15x kolem dokola od * do *, řadu zakončíme po na vrcholek 1. clusteru (16 skupinek sh3ds a 3řo mezi nimi)

 

R5: 1řo, 1ks na vrcholek 1. clusteru + 5řo, 1ks na vrcholek nasl clusteru + 3řo, *1ks na vrcholek nasl clusteru + 5řo, 1ks na vrcholek nasl clusteru + 3řo*, opakujeme 7x kolem dokola od * do *, řadu zakončíme po do 1. ks na začátku řady

 

R6: po pro přesun do 5řo řm, 3řo (1ds), 2ds do 5řo řm, 5řo, 3ds do stejné 5řo řm, 1ks do 3řo řm, 7ds do 5řo řm, 1ks do 3řo řm, *3ds do 5řo řm, 5řo, 3ds do stejné 5řo řm, 1ks do 3řo řm, 7ds do 5řo řm, 1ks do 3řo řm*, opakujeme 3x kolem dokola od * do *, řadu zakončíme po do 3. řo ze zač. řady

 

R7: po do nasl 2 sl pro přesun do 5řo řm, 3řo (1ds), 2ds do 5řo řm, 5řo, 3ds do stejné 5řo řm, 5řo, přes 5sl, 1ks do nasl sl, 3řo, přes 1sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 5sl, *3ds do 5řo řm, 5řo, 3ds do stejné 5řo řm, 5řo, přes 5sl, 1ks do nasl sl, 3řo, přes 1sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 5sl*, opakujeme 3x kolem dokola od * do *, řadu zakončíme po do 3. řo ze zač. řady

 

R8: po do nasl 2 sl pro přesun do 5řo řm, 3řo (1ds), 2ds do 5řo řm, 3řo, 3ds do stejné 5řo řm, 1ds do nasl 3sl, 5ds do 5řo řm, 3ds do 3řo řm, 5ds do 5řo řm, 1ds do nasl 3sl

*3ds do 5řo řm, 3řo, 3ds do stejné 5řo řm, 1ds do nasl 3sl, 5ds do 5řo řm, 3ds do 3řo řm, 5ds do 5řo řm, 1ds do nasl 3sl*, opakujeme 3x kolem dokola od * do *, řadu zakončíme po do 3. řo ze zač. řady

img_3822.jpeg

 

Pokud chcete čtverec větší, stačí opakovat řadu R8, jedná se o řadu dlouhých sloupků. Nezapomeňte opakovat stejný počet řad i na dalších čtvercích.

 

Olem kolem dokola čtverce (olem můžete uháčkovat nyní nebo až později, kdy budete mít 12 čtverců hotových a čtverce budete sháčkovávat k sobě)

R9: po do nasl 2 sl pro přesun do 5řo řm (roh)

*roh: 1ks do 5řo řm, 1ds do stejné 5řo řm, 3řo, 1ds a 1ks do stejné 5řo řm,

Strana: 3řo, přes 2sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 3sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 3sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 3sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 3sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 3sl, 1ks do nasl sl, 3řo, přes 2sl* 

Opakujeme kolem dokola podél násl 2-3-4 stran od * do *, řadu zakončíme po do 1. sl na začátku řady.

Přízi ustřihneme a volný konec zašijeme.

Uháčkujeme 12 čtverců.

img_3920.jpeg

 

TROJÚHELNÍKY

Háčkujeme po řadách.

Po ukončení řady práci otočíme a háčkujeme další řadu.

Vzor na trojúhelník háčkujeme celkem 4x

Háček 3.00 mm

Začínáme magickým kroužkem

img_3934.jpeg

R1: 1řo, 5ks do magického kroužku, řadu zakončíme po do 1. ks na začátku řady (5ks)

 

R2: 3řo (1ds), 1ds do 1. sl, 2ds do každého sl do konce řady (5 skupinek 2ds)

 

R3: 3řo (1ds), *1řo + 1ds do nasl sl*, opakujeme 9x od * do * do konce řady (10ds a 1řo mezi nimi)

 

R4: 3řo (1ds), 3ds-cluster do 1řo řm, *3řo + sh3ds do každé 1řo řm*, opakujeme 9x od * do * do konce řady, řadu zakončíme 1ds do 3. řo z předchozí řady (9 skupinek 3ds-clusterů a 3řo mezi nimi, 1ds na začátku a na konci řady)

 

R5: 3řo (1ds), 3řo, *1ks do 3řo řm, 3řo, 1ks do 3řo řm, 5řo, 1ks do 3řo řm*, opakujeme 3x od * do * do konce řady, řadu zakončíme: 3řo a 1ds do 3. řo z předchozí řady

 

R6: 3řo (1ds), 3řo, 3ds do 3řo řm, 1ks do 3řo řm, 7ds do 5řo řm, 1ks do 3řo řm, *3ds do 5řo řm, 5řo, 3ds do stejné 5řo řm, 1ks do 3řo řm, 7ds do 5řo řm, 1ks do 3řo řm*, opakujeme 2x kolem dokola od * do * řadu zakončíme: 3ds do posl 3řo řm, 3řo a 1ds do 3. řo z předchozí řady

 

R7: 3řo (1ds), 3řo, 3ds do 3řo řm, 5řo, přes 5sl, 1ks do nasl sl, 3řo, přes 1sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 5sl, 3ds do 5řo řm, 5řo, 3ds do stejné 5řo řm, 5řo, přes 5sl, 1ks do nasl sl, 3řo, přes 1sl, 1ks do nasl sl, 5řo, přes 5sl, 3ds do posl 3řo řm, 3řo a 1ds do 3. řo z předchozí řady

 

R8: 3řo (1ds), 2řo, 3ds do stejné 5řo řm, 1ds do nasl 3sl, 5ds do 5řo řm, 3ds do 3řo řm, 5ds do 5řo řm, 1ds do nasl 3sl, 3ds do 5řo řm, 3řo, 3ds do stejné 5řo řm, 1ds do nasl 3sl, 5ds do 5řo řm, 3ds do 3řo řm, 5ds do 5řo řm, 1ds do nasl 3sl, 3ds do posl 3řo řm, 2řo a 1ds do 3. řo z předchozí řady

img_3837.jpeg

 

Opakováním řady R8 můžete uháčkovat trojúhelník větší. Opakujeme R8 tolikrát jako v případě čtverce.

UHÁČKUJEME ČTVERCE a TROJÚHELNÍKY stejné velikosti – mají stejný počet řad. Pokud jsme přidali R8 u čtverce, přidáme ji i u trojúhelníku.

UHÁČKUJEME 4 TROJÚHELNÍKY.

img_3690.jpeg

Přízi nestříháme a rovnou se můžeme pustit do sháčkování.

Rozložte si čtverce a trojúhelníky podle nákresu do 4 řad.

img_3692.jpeg

Než se pustíme do spojení, tak zašijte volné konce barevných přízí.

Pozor ať při sháčkování příliš neutahujete, aby čtverce měli rovný tvar.

 

Rozložte si uháčkované části lícovou stranou nahoru: 12 čtverců a 4 trojúhelníky

Budeme háčkovat řetízkovými oky a spojovat krátkými sloupky.

8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejprve budeme háčkovat dohromady první 2 řady čtverců: S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7, S8

9.jpg

Krok1: Přiložíme k sobě první dva čtverce (S1 a S2), lícové strany směrem nahoru.
První čtverec (S1) má již dokončenou řadu R9 a druhý čtverec (S2) s dokončenou řadou R8.

Krok 2: Spojíme S1 a S2 čtverce v rozích: pokračujeme v háčkování stejnou přízí a stejným háčkem, háček vložíme do rohu čtverce S2 (řetízková mezera) a uháčkujeme 1 krátký sloupek a 1 dlouhý sloupek do rohu, potom 1řo, 1ks do rohu (3řo řm) čtverce S1, 1řo, 1ds a 1ks do stejného rohu (řetízkové mezery) čtverce S2.

Krok3: Spojíme strany čtverců S1 a S2 čtverce: pokračujeme v háčkování, 1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S1, 1řo, přes 2 sl na S2, 1ks do nasl sl,
*2řo, 1ks do 5řo řm na S1, 2řo, přes 2sl na S2, 1ks do nasl sl*, opakujeme od * do * 5x podél strany čtverce
1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S1, 1řo, přes 2sl na S2, 1ks a 1ds do 3řo řm (roh) na S2

Krok4: Přiložíme další čtverce (S2 a S3) k sobě, lícové strany směrem nahoru.
Čtverec S3 s dokončenou řadou R9 a druhý čtverec S2 s dokončenou řadou R8.

Krok 5: Spojíme čtverce S1 + S2 + S3 v rozích:
Pokračujeme v háčkování: 1řo, 1ks do obou 3řo mezer (rohů) čtverců S1 a S3, 1řo, 1ds a 1ks do rohu na S2.

Krok6: Spojíme strany čtverců S3 a S2: 1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S3, 1řo, přes 2 sl na S2, 1ks do nasl sl,
*2řo, 1ks do 5řo řm na S3, 2řo, přes 2sl na S2, 1ks do nasl sl*, opakujeme od * do * 5x podél strany čtverce
1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S3, 1řo, přes 2 sl na S2, 1ks a 1ds do 3řo řm (roh) na S2

Krok7: Přiložíme další čtverce (S4 a S3) k sobě, lícové strany směrem nahoru.
Čtverec S3 s dokončenou řadou R9 a druhý čtverec S4 s dokončenou řadou R8.

Krok8: Spojíme čtverce S2 + S3 + S4 v rozích:
Pokračujeme v háčkování: 1řo, 1ks do obou 3řo mezer (rohů) čtverců S3 a S2, 1řo, 1ds a 1ks do rohu na S4.

Krok9: Spojíme strany čtverců S3 a S4: 1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S3, 1řo, přes 2 sl na S4, 1ks do nasl sl,
*2řo, 1ks do 5řo řm na S3, 2řo, přes 2sl na S4, 1ks do nasl sl*, opakujeme od * do * 5x podél strany čtverce
1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S3, 1řo, přes 2 sl na S4, 1ks a 1ds do 3řo řm (roh) na S4

Krok10: Přiložíme další čtverce (S4 a S5) k sobě, lícové strany směrem nahoru.
Čtverec S5 s dokončenou řadou R9 a druhý čtverec S4 s dokončenou řadou R8.

Krok11: Spojíme čtverce S3 + S4 + S5 v rozích:
Pokračujeme v háčkování: 1řo, 1ks do obou 3řo mezer (rohů) čtverců S3 a S5, 1řo, 1ds a 1ks do rohu na S4.

Krok12: Spojíme strany čtverců S5 a S4: 1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S5, 1řo, přes 2 sl na S4, 1ks do nasl sl,
*2řo, 1ks do 5řo řm na S5, 2řo, přes 2sl na S4, 1ks do nasl sl*, opakujeme od * do * 5x podél strany čtverce
1řo, 1ks do nasl 3řo řm na S5, 1řo, přes 2 sl na S4, 1ks a 1ds do 3řo řm (roh) na S4

Krok13: Přiložíme další čtverce (S6 a S5) k sobě, lícové strany směrem nahoru.
Čtverec S5 s dokončenou řadou R9 a druhý čtverec S6 s dokončenou řadou R8.

Krok14: Spojíme rohy čtverců S4 + S5 + S6

Krok15: Spojíme strany čtverců S5 + S6

Krok16: Přiložíme další čtverce (S6 a S7) k sobě, lícové strany směrem nahoru.
Čtverec S7 s dokončenou řadou R9 a druhý čtverec S6 s dokončenou řadou R8.

Krok17: Spojíme rohy čtverců S5 + S6 + S7

Krok18: Spojíme strany čtverců S7 a S6

Krok19: Přiložíme další čtverce (S8 a S7) k sobě, lícové strany směrem nahoru.
Čtverec S7 s dokončenou řadou R9 a druhý čtverec S8 s dokončenou řadou R8.

Krok20: Spojíme rohy čtverců S6 + S7 + S8

Krok21: Spojíme strany čtverců S7 a S8

Krok22: Přiložíme další čtverce (S8 a S1) k sobě, lícové strany směrem nahoru.
Čtverec S1 s dokončenou řadou R9 a druhý čtverec S8 s dokončenou řadou R8.

Krok23: Spojíme rohy čtverců S7 + S8 + S1

Krok24: Spojíme strany čtverců S8 a S1

Krok25: Spojíme rohy čtverců S8 + S1 + S2

10.jpg


OPAKUJEME výše popsané kroky a připojíme čtverce: S9 - S12

Krok1: Přiložíme první dva S8 a S9 k sobě, lícové strany směrem nahoru.

Krok 2: Spojíme rohy čtverců S8 a S9

Krok3: Spojíme strany čtverců S8 a S9

Krok 4: Spojíme rohy čtverců S8 + S9 + S2

Krok5: Spojíme strany čtverců S9 a S2

Krok6: Spojíme rohy čtverců S9 + S2 + S10

Krok7: Spojíme strany čtverců S2 a S10

Krok8: Spojíme rohy čtverců S2 + S3 + S4 + S10

Krok9: Spojíme strany čtverců S4 a S10

Krok10: Spojíme rohy čtverců S10 + S4 + S11

Krok11: Spojíme strany čtverců S4 a S11

Krok12: Spojíme rohy čtverců S4 + S5 + S6 + S11

Krok13: Spojíme strany čtverců S6 a S11

Krok14: Spojíme rohy čtverců S6 + S11 + S12

Krok15: Spojíme strany čtverců S6 a S12

Krok16: Spojíme rohy čtverců S6 + S7 + S8 + S12

Krok17: Spojíme strany čtverců S8 a S12

Krok18: Spojíme rohy čtverců S8 + S12 + S9

11.jpg

OPAKUJEME výše popsané kroky a připojíme TROJÚHELNÍKY: T1 – T4

Krok1: Přiložíme čtverec S9 a trojúhelník T1 k sobě, lícové strany směrem nahoru.

Krok 2: Spojíme rohy S9 +S2 + S10 + T1

Krok3: Spojíme strany T1 a S10

Krok 4: Spojíme rohy T1 + S10 + T2

Krok5: Spojíme strany S10 a T2

Krok6: Spojíme rohy S10 + S11 + S4 + T2

Krok7: Spojíme strany S11 a T2

Krok8: Spojíme rohy S11 + T2 + T3

Krok9: Spojíme strany S11 a T3

Krok10: Spojíme rohy S11 + S12 + S6 + T3

Krok11: Spojíme strany S12 a T3

Krok 12: Spojíme rohy S12 + T3 + T4

Krok13: Spojíme strany S12 a T4

Krok14: Spojíme rohy S12 + S8 + S9 + T4

Krok15: Spojíme strany S9 a T4

Krok16: Spojíme rohy S9 + T4 + T1

13.jpg

 

OLEM A ZAKONČENÍ

Olem kolem výstřihu s pikotkami

Lícová strana směrem nahoru. Barvu jsem zvolila světle růžovou, ale můžete si zvolit jakoukoliv barvu, která vám ladí k topíku.

Začneme háčkovat v horním rohu – v podstatě lze začít kdekoliv – na tom místě budeme olem i končit. Uháčkujeme 1 řadu krátkých sloupků s pikotkami.

R1: 1řo, 2 ks do horního rohu, do řetízkové mezery. 2ks do nasl 3řo řm, pikotka, 1ks do stejné 3řo řm,

*3ks do nasl 5řo řm, pikotka, 2ks do stejné 5řo řm*, opak od * do * 5x podél strany, až k 3řo řm, 2ks do nasl 3řo řm, pikotka, 1ks do stejné 3řo řm,

Do středu výstřihu háčkujeme takto: 1ks do ks, 1ks do ds, 2ks do 3řo řm, 2ks do nasl 3řo řm, 1ks do ds, 1ks do ks

Dále háčkujeme podél strany k dalšímu hornímu rohu:

2ks do nasl 3řo řm, pikotka, 1ks do stejné 3řo řm,

*3ks do nasl 5řo řm, pikotka, 2ks do stejné 5řo řm*, opak od * do * 5x podél strany až k 3řo řm, 2ks do nasl 3řo řm, pikotka, 1ks do stejné 3řo řm,

Horní roh: 3ks do rohu (do 3řo řm)

Opakujeme tento postup podél výstřihu, háčkujeme pikotky do každé řetízkové mezery podél čtverců. Končíme v místě, kde jsme začínali, spojíme pevným okem.

Přízi ustřihneme, zašijeme volný konec a můžeme se pustit do spodního olemu.

img_3922.jpeg

Spodní olem = řada krátkých sloupků.

Můžeme začít kdekoliv podél spodní strany topu. Opět lícová strana směrem nahoru.
Zvolila jsem světle růžovou přízi.

Obháčkujeme poslední koncové sloupky v každé řadě krátkými sloupky – háčkovala jsem 3 ks kolem každého ds a 1 ks do každého ks (krátké sloupky máme v místě, kde jsme začínali háčkovat trojúhelník magickým kroužkem.

Opět zakončíme olem pevným okem.

Přízi ustřihneme, zašijeme volný konec a zbývá nám ještě uháčkovat ramínka.

img_3925.jpeg

RAMÍNKA

Zvolila jsem ramínka na zavazování, aby topík dobře padl.

Uháčkovala jsem klasický, základní řetízek, ze 3 přízí najednou.
Uháčkujeme celkem 2 řetízky. Uháčkujte řetízek potřebné délky. Volné konce zašijeme nebo jen zavážeme na uzlík.

Řetízek protáhneme horním rohem na předním díle a horním rohem na zadním díle. Na jedné a druhé straně výstřihu a zavážeme na mašli nebo na uzlík.

img_3837.jpeg

Právě jsme uháčkovali krásný topík z květinových čtverců.

Topík je díky krajkovému – květinovému – vzoru poměrně pružný a také lehký a vzdušný. Můžete jej nosit na tělo nebo i na tílko nebo tričko.

img_3918.jpeg

 

Věřím, že v tomto báječném elegantním topíku vzbudíte pozornost na mnoha akcích a eventech.

Přeji ať si užijete krásný zbytek léta s tímto prima háčkovaný topíkem.
Užívejte si léto a krásné slunečné dny!

 

Možná by se vám k této halence hodil nějaký prima letní klobouk proti slunci a nebo skvělá plážová taška v námořnických barvách.

Návody jsou zdarma a doplněné videonávody.

beach-bag-pin-cz.jpeg

beach-sun-hat-pin-cz.jpeg

bucket-hat-pin-cz.jpeg

 

Pokud rádi háčkujete ponča a bolerka a také protože přicházejí chladnější dny by se vám mohly líbit i tyto další zajímavé návody:

white-lacy-poncho-pin-cz.jpeg

sweetheart-poncho-pin-cz.jpeg  

flower-mandala-ponco-ze-4-ctv_pin-cz--1-.jpeg

cilka-lacy-shrug_pin-cz.jpeg

blue-bolero_pin-cz2.jpg

 

 

♥♥♥

Přeji vám příjemné háčkování a budu ráda, pokud mi dáte vědět, jak se vám dílo vydařilo. Budu také ráda za každou vaši zpětnou vazbu ♥

Líbil se vám tento příspěvek a návod? Nezapomeňte jej lajkovat a sdílet svoji radost na sociálních sítích mezi svými přáteli a jako poděkování pro mě, tím mi i umožníte dále připravovat nové projekty a návody pro vás všechny.

Neváhejte se přihlásit k odběru dalších návodů nebo se přidat do naší party na facebookuinstagramu či pinterestu. Budete mít stále aktuální přehled a informace, co nového připravuji a neujde vám žádný z mých nápadů a návodů.

V případě jakých dotazů k návodu jsem vám k dispozici. Návody zde uvedené jsou autorské, prosím používejte je jen pro vlastní potřeby. Návod a velikost je zpracován pro výše uvedenou konkrétní přízi a vybraný háček a také pro můj způsob háčkování. V případě, že použijete jinou přízi či háček, nezapomeňte, že velikost a výsledek se může lišit, každá máme svůj způsob háčkování, držení háčku a utahování. 

Ještě jednou děkuji za pozornost, za váš čas a přízeň a budu se těšit u mých dalších příspěvků.

♥♥♥